Tiedotteet

LISENSSIN JA SUOMISPORTTI-VAKUUTUKSEN LUNASTAMINEN 2019

 

Kilpailulisenssit

 • · Aikuisten kilpailulisenssi, 19-vuotias tai vanhempi, 38 €
 • · 15-18-vuotiaan kilpailulisenssi, 18 €
 • · 12-14-vuotiaan kilpailulisenssi, 8 €
 • · 11-vuotiaan ja nuoremman kilpailulisenssi, 8 €

Sporttiturva-vakuutus

 • aikuisten 60 €
  Vuonna 2019 yli 19 vuotiaat (ei yläikärajaa) fysikaalisen hoidon korvaava (ks. rajoitukset vakuutuksen tuoteselosteesta) vakuutus. Vakuutuksen omavastuu 100 €.
 • 15-18 -vuotiaat 20 €
  Vuonna 2019 15–18-vuotiaiden vakuutus. Vakuutuksen omavastuu 100 €.
 • 12-14 -vuotiaat 10 €
  Vuonna 2019 12-14-vuotiaiden vakuutus. Sisältää vakuutuksen, joka korvaa suunnistuksen kaikki lajit. Vakuutuksen omavastuu 100 €.
 • 11-vuotiaat ja nuoremmat 10 €
  Vuonna 2019 11-vuotiaiden ja nuorempien vakuutus. Sisältää vakuutuksen, joka korvaa kaikki urheilulajit. Vakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Lisenssit lunastetaan Suomisport-järjestelmänkautta.

Mikäli olet lunastanut lisenssin jo aiemmin vuonna 2018 ja sinulla on jo Suomisportin sportti-id, siirtyy tieto uudesta lisenssistä heti Suomisportista IRMAn käyttäjäprofiiliin. Huomaa, että ostoprosessissa ensin valitaan lisenssi, sitten seura ja vasta lopuksi valitaan mahdollinen vakuutus.

Mikäli et ole lunastanut aiempaa lisenssiä vuonna 2018:
Suomisportista saatava henkilökohtainen sportti-id -numero tulee jokaisen itse tallentaa tietoihinsa IRMAssa. Vain sillä tavoin tieto lisenssin olemassa olosta siirtyy IRMAan ja ilmoittautuminen kilpailuihin onnistuu. Aikaisempina vuosina kilpailleilla henkilöillä on jo olemassa IRMAn käyttäjätunnus.
(Ohje lisenssin lunastamiseen)

Henkilön on mahdollista tarkistaa onko hänet jo luotu IRMAan seuraavan linkin takaa kohdasta ”Tarkista lisenssinumero”,

Mikäli käyttäjä ei ole aikaisemmin kilpaillut suunnistuksessa tai ei omista IRMAn  käyttäjätunnusta: Järjestelmään uutena liittyvän suunnistajan tulee ensin luoda tietonsa IRMA-järjestelmään ohjeen mukaisesti.

Mikäli käyttäjä ei ole rekisteröinyt vielä itseään Suomisport-palveluun, hänen tulee tehdä se ohjesivulla neuvotulla tavalla.

HUOM! Mikäli käyttäjällä ei ole verkkomaksumahdollisuutta lisenssimaksun maksamiseen Suomisportissa, voi Suunnistusliitosta pyytää maksutiedot maksamisesta suoraan pankkitilille. Huomaa, että tällöin maksu ei kirjaudu heti Suomisportiin eikä IRMAan, vaan vasta maksun näkyessä liiton tilillä. Sen jälkeen maksu kirjataan Suomisportiin ja IRMAan ja esim. kilpailuun voi ilmoittautua tämän jälkeen. Tämä voi viedä useita päiviä riippuen maksajan pankista ja maksupäivästä. Pankkimaksusta veloitetaan liiton palvelumaksu 5 €.

 

Rekisteröityminen ja lisenssin osto

Profiilin luominen Suomisporttiin (tehdään kertaalleen ennen lisenssin ostoa) 1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa sisään Suomisporttiin.

2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä tai sähköpostiosoitteesi. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omaa yhteystietoasi.

3. Jos käytit puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista. Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista.

4. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa Luo tili. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä kaikkia omia tietojasi.

5. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi. Profiiliin kannattaa tallentaa heti aluksi myös osoitetiedot. Suomisport-profiilissasi näkyvä Sportti-id tulee jokaisen itse tallentaa IRMAn omiin tietoihin kirjautumalla IRMAan ja valitsemalla Omat tiedot, Muokkaa käyttäjää. Sportti-ID tallennetaan kohtaan Sportti-ID, lopuksi tulee painaa Tallenna.

On hyvä huomata, että Suomisportiin kirjaudutaan aina tavallisena käyttäjänä kertakäyttöisellä koodilla, joka tekstiviestinä puhelimeen tai kertakäyttöisellä linkillä, joka tulee sähköpostiin.

Lisenssin ostaminen (profiilin luomisen jälkeen)

6. Kirjaudu profiiliisi ja aloita ostotapahtuma valitsemalla ”Osta lisenssi”.

7. Valitse lajiksesi suunnistus (suunnistuksen lisenssi pitää sisällään myös muut lajit hiihto-, pyörä- ja tarkkuussuunnistuksen).

8. Valitse oletko ostamassa lisenssiä itsellesi vai huollettavalle lapsellesi. Jos olet ostamassa lisenssiä lapsellesi, pyydetään sinua ensin täyttämään lapsesi tiedot. Alaikäiselle lapselle profiilin rekisteröi lapsen vanhempi oman profiilinsa kautta (”lisää lapsi” -toiminnolla). Myös lapsen lisenssi lunastetaan aikuisen profiilin kautta.

9. Näet sinun ikäisellesi liikkujalle myynnissä olevat lisenssit. Valitse haluamasi lisenssi.

10. Valitse lisenssiseurasi. Edustusoikeutesi on sidottu valitsemaasi seuraan. Varsinainen edustusoikeuden tarkistaminen tapahtuu IRMAssa ja IRMAssa oleva lajiseurasi määrittää sen mitä seuraa edustat.

11. Jos haluat liittää lisenssiin vakuutuksen, valitse haluamasi vakuutus. Vakuutus tulee hankkia lisenssin lunastamisen yhteydessä.

12. Hyvältä näyttää, jatketaan maksamaan. Tämän jälkeen sinua pyydetään vielä täydentämään osoitetietosi, jos niitä ei vielä ole profiilissasi.

13. Valitse haluamasi maksutapa ja siirry suorittamaan maksu: Maksun saajana lukee Maksuturva, joka toimii maksun välittäjänä. Maksun lisätiedoissa voi olla maininta myös Olympiakomiteasta, joka toimii järjestelmän ylläpitäjänä. Tämä on täysin ok.

Huom! Maksun välittäjänä toimii Maksuturva. Jos valitset laskuvaihtoehdon, maksuusi lisätään palvelussa näkyvä laskutuslisä. Valitessasi lasku- tai erämaksuvaihtoehdon teet laskutussopimuksen Lindorffin ja Maksuturvan kanssa, et Suomen Suunnistusliiton kanssa.

14. Suorita maksu valitsemallasi maksutavalla ja tämän jälkeen palaa myyjän palveluun. Saat ostoksesi maksutiedot sähköpostiisi ja näet ostamasi lisenssin ja vakuutuksen tiedot aina omassa profiilissasi.

15. Jos olet tallentanut Suomisportissa näkyvän Sportti-ID:n IRMAssa omiin tietoihisi, lisenssitieto näkyy myös IRMAssa viimeistään (2) tunnin kuluttua lisenssin ostamisesta. Muista siis tallentaa Sportti-ID IRMAn omiin tietoihisi, muuten tieto lisenssin lunastamisesta ei siirry IRMAan!

Suunnistusliiton sivuilla maksuohjeet kuvien kera.

Missä tilanteissa Sporttiturva on voimassa?

Sporttiturva on voimassa kaiken ikäisille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa (vakuutuksen tuoteselosteen mukaisesti)

· ottelu/kilpailu/turnaus

· harjoitus, joka on lajille ominaista tai valmennusohjelman mukaista

· kilpailumatkalla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä koko ajan sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin enintään 3 kk pituisilla matkoilla.

Mikäli lunastat lisenssin, mutta et vakuutusta, Suunnistusliitto suosittelee Sinua tarkistamaan vakuutusturvasi suunnistustapaturmien varalta!

Voimassaoloaika

Lisenssi on voimassa 1.1.2019- 31.12.2019 mikäli maksu on suoritettu ennen 31.1.2019 (ks. erikseen kertalisenssin erityisehdot). Myöhemmin maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika.
1.11.2018- 31.12.2018 aikana käytäviin hiihtosuunnistuskilpailuihin osallistuvalla tulee olla lunastettuna vuoden 2018 lisenssi, mutta ko. aikana pätevät vuoden 2019 rankiohjeet.

Vakuutus

Lisenssiin sisältyvä vakuutus (OP Vakuutus vak.nro 06-21609) on voimassa kuten lisenssi.

irma@suunnistusliitto.fi, puh. 046 534 5482 (arkisin 9 – 15)