Heinsuon omatoimirastit

Heinsuon urheilukeskus, (06.05.-20.05.)

 

Navigointiosoite: Tiilijärventie 9, 15870 Hollola

Parkkipaikka (P) merkattu karttaan, käyttäkää yleisiä parkkeja!

 

OHJEET:

Heinsuo ja sen ulkoilualue avaa lasten suunnistuskoulun omatoimirastit. Alue tarjoaa polkurikasta maastoa. Korkeuserojakin löytyy, joten korkeuskäyriäkin pääsee harjoittelemaan. Ratoja/karttoja on tarjolla neljä erilaista + kaikkirastit kartta.  Rasteilla rastiliput ja koodilaput. Koodi merkkaa kunkin rasti omaa koodia...Esim. helpolla radalla 1.rasti =31, 2.rasti =32. Katso kartan reunassa oleva rastimäärite!

Osa rasteista hieman piilossa, jotta eivät lähtisi "kävelemään". Pyöritä siis päätäsi rastien lähellä ja ilmoita jos jokin rasti kadonnut!

Ennen metsään menoa voi tutustua karttamerkkeihin ennakkotehtävän/ -kysymyksien parissa!

Tulostakaa tiedosto kotona ja täyttäkää koko perheen voimin! Toisesta tiedostosta löytyy vastaukset!

 

KYSYMYKSET, VASTAUKSET

 

1. Helppo suorarata on suunnattu 6-10 -vuotiaille ja pyritty vastaamaan RR-taitotasoa (suunnistuskoulun ryhmät keltaiset ja siniset). Tämä rata soveltuu siis hyvin kierrettäväksi koko perheen voimin. Yhdessä kartassa (A4-koko) on aina kaksi samaa karttaa/rataa (A5), joten saksia hyödyntämällä saa lapselle sekä huoltajalle oman helpommin käsiteltävän kartan. Ota siis sakset mukaan jos noudat kartan Heinsuolta karttalaatikosta. Kartan mittakaava 1:10000 (1cm kartalla = 100m maastossa). 

 

HELPPO-kartta

 

2. Helpohko suorarata on suunnattu 11-14-vuotialle ja vastaa likimain TR-taitotasoa (suunnistuskoulun ryhmät punaiset). Vanhemmille ja kokeneemmile lapsille seuraavat haastavammat radat voivat olla jo ihan passeleita. Tässäkin kartassa aina kaksi samaa karttaa, joten leikkaamalla saa myös kaverille kartan!  Kartan mittakaava 1:10000 (1cm kartalla = 100m maastossa). 

 

HELPOHKO-kartta

 

3. Haastava viiva-suora tarjoaa lisähaasetta jos edelliset tuntuvat liian helpoilta. (Nuorten ryhmän harjoitus). Karttaan on merkitty viiva jota olisi seurattava maastossa. Maastossa ei siis ole ole nauhaa ym. Kartan toinen osio on normaali suorarata. Kartan mittakaava 1:7500 (1cm kartalla = 75m maastossa).

 

HAASTAVA (viiva)-kartta

 

 4. Haastava väylä-suora on spesiaaliharjoitus eli viiva-suoran vaikeampi versio. (Nuorten ryhmän harjoitus). Karttaan merkitty vain väylä jonka "sisällä" tulisi edetä. Toinen osio on sama normaali suorarata. Ota/tulosta siis vaikka molemmat haastavat, aloita viivaharjoituksesta ja kun sujuu niin siirry väylään. Kartan mittakaava 1:7500 (1cm kartalla = 75m maastossa).

 

HAASTAVA (väylä)-kartta

 

5. Kaikkirastit- kartalle voit itse suunnitella haluamasi radan tai kiertää valitsemassasi järjestyksessä! Kartan mittakaava 1:7500 (1cm kartalla = 75m maastossa).

 

KAIKKIRASTIT-kartta

 

Maastossa kivikkoisia paikkoja, varovaisuutta siis! 

Nauttikaa hyvistä keieistä ja rastien bongailusta!