Uutiset

22.7.2020 Hollolan Urheilijoiden soutajat edustivat Kalevan kierroksen souduissa ohessa linkki kisatiedotteeseen ja tapahtuman nettisivuille: https://kalevankierros.fi/soudun-lehdistötiedote/

 

4.8.2020 Hollolan Urheiljoiden soutajat menestyivät viikonloppuna Pirkan soudun eri luokissa. Kisasivuille tästä: https://www.pirkankierros.fi/pirkan-soutu/

 

2.9.2016

Kooste Hollolan Urheilijoiden kesän 2016 kilpailuista

 

Kuluneen kesän aikana HU-46:n kirkkovenesoutajat osallistuivat neljään SM-kilpailuun ja lisäksi joukkue oli mukana Iitin soutajien järjestämässä Tiltun soudussa. Yksittäisiä soutajia oli mukana muiden seurojen veneissä mm. Eevan soudussa, jossa vahvistimme Hämeenlinnan Ladun joukkuetta, Pirkan soudussa soutajiamme oli Suvituulen ja Kuopion soutajien veneissä. Soutu on ollut menestyksekästä ja SM-mitaleita savutimme kolme. Hopeaa Sulkavan pitkältä matkalta, jossa tosin SM sijoitusta merkityksellisempi oli viikonlopun toiseksi nopein aika. Toinen hopea tuli 2000 m:n matkalta ja pronssi 10 Km:n matkalta.  Pienveneissä on myös tullut menestystä. Tähän mennessä Seppo Anttila (M60) on tuonut keskimatkalta pronssia. Kausi on vielä kesken ja odotettavissa on menestystä myös lyhyiltä matkoilta, jotka kisaillaan Lohjalla 27.-28.8.2016.

 

Tulokset

 


Kirkkovenesoudun lyhyen matkan SM-kilpailut järjestettiin Jyväskylässä 13.-14.8. Kilpailumatkoina olivat 2 km ja 10 km. Viikonlopun aikana nähtiin hyviä ja tasaisia kilpailuita kärkijoukkueiden välillä

 

Lauantaina ratkottiin Suomen mestaruudet naisten ja miesten sarjojen 2 ja 10 kilometrin matkoilla sateisessa ja tuulisessa säässä. Sulkavan Urheilijat -41 hallitsi naisten kilpailuita. Sulkavan Urheilijat -41 vei voiton sekä 2 km että 10 km matkalla. Miesten kilpailussa puolestaan Sulkavan Urheilijat -41 hallitsi 2 km:n matkaa, Hollolan Urheilijat toisena 4,1 sekuntia jääneenä ja pronssi meni Tampereelle Takon soutajille 0.2 sekunnin erolla hopeaan. 10 km:n matkalla Kouvolan Soutajat saapuivat maaliin voittajina 26,4 sekuntia Sulkavan venekunnan edellä ja kolmantena Hollola 15.1 sekuntia Sukavalle jääneenä.

Sekasarjan osalta kisattiin Jyväsjärvellä sunnuntaina. Takon Soutajien venekunta hallitsi sekä 2 km:n että 10 km:n matkoja. Takon Soutajat souti voittoon jättäen Kouvolan Soutajat hopealle ja Sulkavan Urheilijat pronssille.

Nuoret starttasivat lauantaina 2 km:n matkalle. Sunnuntaina vuorossa oli 5 km:n matka. Nuorten kilpailuissa nähtiin tiukka kamppailu Kouvolan Soutajien ja Keravan Urheilijoiden kesken. Kouvola oli niukasti parempi molemmilla matkoilla ja vei mukanaan kultamitalit.

 

Kilpailuita isännöi Vihtavuoren Pamaus.

 

Tulokset

 


 

17.8.2015

Hollolan Urheilijoiden Kirkkovenesoutajat pysyivät SM- mitalikannassa Kangasniemellä käydyissä 2000m ja 10km: n kilpailuissa.

 

Kangasniemellä 8.8. - 9.8.2015 käydyt kesän viimeiset SM-soudut toivat Hollolan Urheilijoille yhden pronssisen mitalin. Mitalisija saavutettiin 10km:n kisassa.

Lauantaina 8.8. soudettu 2000m toi lopullisissa tuloksissa kuudennen sijan. Soutuajoissa sijoitus oli neljäs, mutta maalipoijun ohittaminen Sulkavaa seuraten väärältä puolelta toi kahdenkymmenen sekunnin aikasakon ja pudotti sijoituksen kuudenneksi. Hollolan ja Sulkavan lisäksi samaan virheeseen sortuivat myös Takon Soutajat.

Ilman aikasakkoa Hollola olisi ollut neljäs 5,6 sekuntia kilpailun voittaneelle Kouvolalle hävinneenä. SM-hopea ja -pronssi menivät SU-41:lle ja Takon soutajille samalla ajalla, eron ollessa kärkeen 3,3 sekuntia. Kilpailun lopullisissa tuloksissa toiseksi nousi OP-Pohjois-Savon venekunta, joka souti kansallisessa sarjassa.

Kilpailuviikonloppu oli erittäin haasteellinen Hollolaisille, koska oma vene rikkoutui veneonnettomuudessa Vesijärvellä noin kaksi viikkoa ennen SM-kilpailuja. Kisaviikonlopuksi saimme veneen lainatuksi Hämeenlinnan Ladulta, jonka naisjoukkue osallistui SM-kisaan. Naisten ja miesten lähtöjen aikataulu mahdollisti osallistumisen kummallekin joukkueelle molemmille matkoille. SUURET kiitokset Hämeenlinnalaisille, että antoivat veneen meille kisaan.

Laina veneellä soutaminen tuo aina lisä haasteita. Veneet ovat hieman erilaisia ja sen vuoksi painatus tuo oman haasteensa kisaan. Harjoituksia lainaveneellä oli vain yhden kerran, jolloin otimme tuntumaa nimenomaan keulapainoon erilaisilla nopeuksilla. Oman mielenkiintonsa harjoitukseen antoi kova ja puuskittainen tuuli sekä miehistön vaihtuminen treenin ja kisan välillä.

Lauantain kisamenestys kaatui moneen pieneen yksityiskohtaan, joten kisan neljänneksi parhaaseen aikaan on oltava tyytyväinen. Niistä pienistä virheistä ja veneen kokemuksesta kisassa, antoivat suuren määrän tietoa seuraavan päivän 10 km:n kilpailuun valmistautumiseen ja Hollolaiset olivat luottavaisin mielin valmiita taistelemaan mitaleista. Sunnuntaille joukkueesta vaihtui yksi soutaja, joten suuria muutoksia sen suhteen ei tarvinnut tehdä. Pienillä soutupaikkamuutoksilla ja edellisen päivän sprinttimatkan kokemuksia hyödyntäen saimme painotuksen kuntoon.

Kuten niin monen vuonna aikaisemminkin Hollolalaiset starttasivat kisaan numerolla yksi. Edellisestä johtuen väliaikojen hyödyntäminen ei ollut mahdollista, kuin vasta kisan puolimatkassa, jolloin kaikki kärkiveneet olivat muutaman sekunnin sisällä. Ainoastaan Kouvolan soutajat olivat hieman erottuneet muista veneistä. Taistelussa himmeämmistä mitaleista mukana olivat Tako, SU-41 ja Hollola, jotka olivat puolimatkassa samalla sekunnilla. Kerava oli pudonnut jo reilun puolen minuutin päähän väliajoissa.

Kilpailun voitti Kouvolan soutajat. Hopealle SU-41 Sulkavalta 27,5 sekuntia kärjestä ja pronssille Hollola 3 sekuntia Sulkavasta. Hollolalaisille jälleen pronssimitali kotiin tuotavaksi ja Takon soutajien kohtalona oli jäädä nihkeästi mitalisijojen ulkopuolelle 1,4 sekunnilla.

Kaikista vaikeuksista huolimatta saavutettuun pronssimitaliin voidaan olla tyytyväisiä.

Toivotaan, että uusi HU:n kirkkovene on erittäin nopea, jotta voimme jatkossakin nauttia mitalisateesta ja huippumenestyksestä.

Kesän kilpailukausi päättyy perinteiseen Kulosaaren soutuun 12.9.2015 Helsingissä. Kilpailussa soudetaan Hämeenlinnasta lainatulla veneellä.

 

SM 2000 m:n soutajat:

Perämies Markku Mentula

Soutajat: Jarkko Ala-Heikkilä, Niko Nättinen, Miika Ruokonen, Marko Punavaara, Jyrki Taimisto, Matti Pääkkönen, Jari Ylilehto, Heikki Köykkä, Esko Backman, Timo Salmi, Kari Aronen, Jarno Pökälä, Jari Nieminen sekä Mika Tommola.

10000 m:n soutajat: Jorma Pöyry korvasi Jarno Pökälän ja muut soutajat samat kuin 2000m:lä.

 

Tulokset

 


 

Oik. Esko Kotivuori, Jarkko Ala-Heikkilä, Timo Salmi, Matti Pääkkönen, Jarno Pökälä, Jari Ylilehto, Petri Heino, Mika Tommola, Niko Nättinen, Kari Aronen, Petteri Vaherkoski. Alarivissä; Jorma Pöyry, Jari Nieminen ja Marko Punavaara. Kuvasta puuttuu Miika Ruokonen.

16.7.2015

Täysosuma Sulkavan pitkän matkan SM-kilpailussa

 

Neljäs yritys toi Hollolan Urheilijoiden kirkkovenesoutajille himoitun SM-kullan Sulkavan Suursoutujen 60 km:n matkalla lauantaina 11.7.2015. Voiton takuumiehenä toimi lähes kaiken kokenut perämies Esko Kotivuori. Aiemmin hän on juhlinut mestaruuksia mm. Mikkelin naisjoukkueen peräsimessä. Eskon tulo perämieheksi täydensi palapelin, joka mahdollisti tämän kauden päätavoitteeksi asetetun Sulkavan Soudun voiton. Joukkueen mahtavasta motivaatiosta ja voitonnälästä kertoo se, että uuden perämiehen ohjeet ja melko suuret tekniikan muutokset ”upposivat” kahdella yhteisellä treenillä ja kisan aikana niin hyvin, että menestys oli mahdollista. Kisataktiikka toimi oivallisesti perämiehen pitäessä soutajien päät kylmänä ja sykkeet kurissa. Taktiikkaan kuului mm. olla lopun vastatuuliosuudella hyvässä iskussa.

Kilpailuolosuhteet sään suhteen lupailivat huikeita loppuaikoja. Alun kevyessä myötäisessä ensimmäinen kymmenenkilometriä soudettiin kolmessakymmenessäkahdeksassa minuutissa. Puolimatkassakin oltiin reilusti alle neljän tunnin vauhdissa, mutta lopun voimakas vastatuuli hidasti merkittävästi matkan tekoa ja neljän tunnin alitus voitiin unohtaa.

Hollola kävi tasaista taistelua tuttujen vastustajien kanssa. Kovimman vastuksen tarjosivat Kouvolan Soutajat. Kouvola veti letkaa Lepistön selälle saakka, jossa Hollola siirtyi kärkeen jättäen Kouvolaa minuutin ja kasi sekuntia. Tako jäi kärjestä  yhdeksän minuuttia seitsemäntoista sekuntia ollen kisan kolmas.

Sulkavan Soutujen voiton jälkeen on suurten kiitosten aika; Kiitos perämies Eskolle hyvistä harjoituksista ennen kisaa sekä ennen kaikkea upeasta kisasta. Kiitos; Niemisen Jarille harjoitusten suunnittelusta, joukkueen valmennuksesta ja -kokoamisesta.  Kiitos kaikille sparraajille, veneen fiksaajille, tukijoille, kotijoukoille ja tietysti soutajille.

Kausi on SM-kisojen suhteen puolivälissä ja vaikka päätavoite on saavutettu työt jatkuvat.

Kuluva viikko on palauttelua viikonlopusta, mutta kisaaminen jatkuu lauantaina 18.7. Mommilanjärven soutelulla. Halukkaat ilmoittautuminen osallistujat.com tai Jarille.

SM-kisat jatkuvat 8. - 9.8. Kangasniemellä 2000m:n ja 10 000m:n matkoilla ja siellä ollaan taas iskussa..

 

Jorma Pöyry

 

Tulokset

 


 

16.6.2015

HU-46:n kirkkovenesoutajat pronssille keskimatkan SM-kilpailussa

 

Hollolan Urheilijoiden kirkkovenesoutajat jatkoivat mitalikannassa SM-kilpailujen keskimatkan kilpailussa, lauantaina 6.6.2015 Mäntyharjun Korpijärvellä. Kilpailumatkana oli 28 kilometriä, joka soudettiin neljänä seitsemän kilometrin kierroksena.

Matkaan lähdettiin väliaikalähdöllä, kahden minuutin välein. Tällä kertaa HU:n arpaonni oli suotuisa, sillä pääsimme matkaan toiseksi viimeisenä ja näin ollen väliaikavertailu oli helppoa. Ensimmäinen kierros sujuikin melko tasaisissa merkeissä. Kouvolan soutajat olivat puolen minuutin karkumatkalla, TAKO toisena ja Hollola kolmantena pari sekuntia perässä. Kilpailu eteni seuraavilla kierroksilla samoissa merkeissä, Kouvola pakeni ja toiset kisailivat melko tasaisesti keskenään. Viimeisellä kierroksella TAKO kykeni parantamaan vauhtiaan verrattuna Hollolaan ja lisäsi viimeisen väliajan puolen minuutin eron reiluun minuuttiin. Dramatiikkaa tarjosi kovan ja puuskaisen tuulen lisäksi Keravan Urheilijoiden peräsimen rikkoutuminen jo ensimmäisellä kierroksella. Tämä helpotti mitalitaistoa HU:n osalta, sillä Keravalaiset olivat asettaneet tavoitteekseen haastaa kestomenestyjä Hollolan.

Mietittävää soutusuoritus antoi lähinnä viimeisen kierroksen tahmeuden vuoksi.

Tärkeätä on muistaa, pettymyksestä huolimatta, että mitali on SM-kisoissa aina hyvä suoritus ja sille oli halukkaita ottajia muitakin. Nyt nautitaan hetki tästä ja seuraavaksi katseet hyvien treenien kautta kohti Sulkavan päätavoitetta.

 

Jorma Pöyry

 

Tulokset

 

 


 

28.5.2015

Hollolan Urheilijoiden kirkkovenesoutajat hopealle Tiltun soudussa

 

Tiltun soudut kilpailtiin Iitissä lauantaina 23.5.2015.  Mukana kilpailussa oli eri sarjoissa yhdeksän kirkkovenettä ja lisäksi pienveneitä. Kilpailut vietiin läpi navakassa sekä puuskaisessa tuulessa, lämpötilan ollessa n. kymmenen astetta.

Kilpailusta odotettiin tasaista ja armotonta taistelua Kouvolan soutajien ja Hollolan Urheilijoiden välillä. Kevään aikana oli kuultu, että Kouvolan panostus alkavaan kauteen on ollut huomattava ja olihan viime kauden SM-kilpailuissa jo nähty, että vastus tulee olemaan kova.

Kilpailun luonne selvisi jo starttiviivalla, kun Kouvola sai ”lentävän” lähdön ansiosta pienoisen yliotteen. Matkaa taitettiin rinnakkain ensimmäiset pari kilometriä, jonka jälkeen Hollola otti peesi paikan aivan Kouvolan perälaudasta. Näissä asetelmissa edettiin hyvällä nopeudella, reilun puolimatkan kääntöpojulle, jossa Hollolan vielä kääntäessä Kouvola nykäisi ja onnistui irtiotossaan.

Tämän jälkeen ero kasvoi tasaisesti kovasta taistelusta huolimatta, ollen maalissa hiukan yli puolitoista minuuttia. Soutajista kauden avauksen toinen sija tuntui pettymykseltä. Positiivista oli, että soutu oli teknisesti hyvin hallussa ja näin ollen jatkossa voidaan odottaa myös ykkössijoja.

HU:n veneen perämiehenä toimi Jari Nieminen.

 

Tulokset

 

Jorma Pöyry

soutujaoston pj.

 


 

Hollolan Urheilijat- 46:n kirkkovenesoutajien yritys kirkastaa aikaisemmat kesän SM- kisojen hopeat, nyt matkoina ovat 2000m ja 10km:la Tampereella.

 

Tampereella soudettiin 9.-10.8.2014 2000m:n ja 10km:n Suomen mestaruuksista jossa Hollolan Urheilijoilla oli puolustettavana viime vuoden kolmostilat mutta selkeä tavoite oli kirkastaa kesän aikana saadut SM – hopeat ainakin toisella soudettavalla matkalla.

 Hollolan joukkue valmistautui Tampereen SM- kisoihin huolella, vauhtia pidettiin useassa harjoituksessa sekä lähtöä hiottiin kellon tarkaksi koska lyhyellä sprinttimatkalla myös lähtö on ensiarvoisen tärkeä. Samoin käytiin huolella läpi käännöksiä jota hiottiin myös erillisellä harjoituksella. Näin jälkikäteen onkin hieno todeta että harjoitukset ovat tuottaneet tulosta koska Hollolalaiset johtivat 2000m heti ensi vedoista lähtien sekä seuraavan päivän 10km:n matkalla käännöksissä olimme yksi nopeimmista ellei nopeimpia. Lauantain 2000m: n kisassa johdimme alusta saakka mutta Kouvolan Soutajat olivat vahvempia viimeisellä 100m:lä ja voittaen kisan Hollolan saadessa jo kesän tutuksi tulleeksi hopeaa. Häviötä voittajalle oli vain 1,43 sekuntia. Pronssia sai Evijärven Soutajat joka souti myös lopun erittäin vahvasti häviten Hollolalle hieman vajaa 4 sekuntia. Seuraavan päivän 10km: n matkalle veneeseen tuli yhden miehen vaihdos joka ei kuitenkaan ollut mitenkään heikentävä tekijä. Vaihdoksen syynä oli lauantaina soutaneen soutajan henkilökohtainen meno soutaa myös sunnuntaina.

Sunnuntain kisaan valmistauduttiin huolella tankaten ja leväten, kuka ajoi kotiin kuka jäi  Tampereelle yöksi mutta kaikilla oli sama tavoite eli vielä kerran yrittää saavuttaa se kesän SM – kulta. Kisaan startattiin 2 min. välein arvotun lähtöjärjestyksen mukaisesti. Hollola starttasi perinteisesti kärkipäässä ( onko aina tuota arpaonnea?)  mutta sen ei annettu häiritä itse kisaa vaikka välillä olisi mukava startata kisaan myös takaa-ajajana. Kisa käytiin edellisenpäivän tapaan Kouvolan kanssa sekä aikaisemmat kesän SM – kisojen voittajan Tampereen Takon kanssa. Kilpailun puolessa välissä kolme venettä oli 1,3 sekunnin sisällä järjestyksessä Kouvola, Hollola ja Tako. Kilpailun puolenvälin käännöksen jälkeen johdimme jo Kouvolaa sekunnilla ja Tako jäi parisen sekuntia lisää. Viimeisellä kierrokselle lähdimme tavoittelemaan sitä voittoa ja yritettiin soutaa niin hyvin ja tehokkaasti kun se vaan on mahdollista. Kilpailun viimeinen käännös ei mennyt ihan niin hyvin kun olisi toivottu ja noin 1,3 km ennen maalia olimme Kouvolan kanssa tasoissa. Hollolalaiset saivat  siihen viimeisen väliajan jolloin kaikki soutajat laittoivat kaiken peliin mutta niin olivat myös tehneet Kouvolalaiset ja näin he voittivat viikonlopun toisen kultamitalin ja Hollolan saaden jälleen kerran hopeaa.  HU-46 hävisi Kouvolan Soutajille 2,8 sekuntia ja kisassa pronssi saanut Tampereen Tako hävisi hopean jo vajaalla 15 sekunnilla.

Kesän SM – kisoista jäi kulta saavuttamatta mutta hopeaa saavutettiin kaikilla SM – matkoilla. ”Hopea ei ole häpeä” sanotaan ja siihen on ollut tyytyminen mutta kaikesta huolimatta Hollolan Kirkkovene soutajat on jo kolmannen kerran osoittanut kuuluvansa miesten kirkkovenesoudun kärkikastiin matkalla kun matkalla. HU- 46 kilpailee vielä 13.9. Helsingissä käytävä Kulosaaren soutu jonka jälkeen vene viedään talvisäilytykseen pienen huollon kautta. Näin kesän soutukausi on saatu käytyä ja soutajia odottavt taas uudet haasteet syksyn pimenevissä illoissa sekä toivottavasti lumisessa talvessa. Miten sitten jatketaan seuraavana kesänä jää nähtäväksi, löytyykö soutajilta motivaatiota vielä sitoutua kesän koviin haasteisin vai löydetäänkö uusia soutajia jotka sitoutuvat kokeilemaan omiaan resusiaan ja näin tavoittelemaan sitä SM pitkän matkan voittoa mikä Hollolan veneeltä vielä on saavuttamatta.

 

 

Tampereen SM- soutujen tulokset löytyvät tulokset sivuilta.

 Terveisin

Jari Nieminen / HU-46 soutujaoston pj.

 


 

Hollolan Urheilijat- 46 kirkkovenesoutajat Sulkavalla SM – Hopeaa!

Sulkavan soudut ei suosi Hollolan soutajia!

Hollolan kirkkovenesoutajat jäivät jälleen kerran SM-hopealla Sulkavalla Suursoutujen yhteydessä soudetussa pitkän matkan SM – kisoissa 12.7.2014. SM- startti soudettiin totuttuun tapaan lauantai-iltana klo 16.00 alkaen jossa oli mukana niin sekajoukkueet kun naisjoukkueet tavoittelemassa Suomen mestaruutta. Samassa lähdössä oli myös veneitä jotka eivät olleet SM – kisassa mukana mutta soutivat silti kunniakkaasti Partalan saaren ympäri, matkaa kertyi n.58km.

Hollolaisten tavoite oli asetettu keväällä SM pitkän matkan voitto Sulkavalla. Alkukesän muut kilpailut toimivat pelkkänä harjoituksena ja näin palvella hyvinä harjoitteena päätavoitteen saavuttamiseksi. Itse kisapäivänä sää oli lämmin mutta kuitenkin perinteisesti Sulkavan säästä poiketen eli tuulta oli hieman normaalia enemmän.

Lähtölaukauksesta Hollolaiset kiristi heti keulille ottaen peräänsä 5 venettä, matkaa jatkettiin siinä sitten ensimmäiset puolituntia kuunnes Takon soutajat yrittivät ensimmäisen kerran irtautua letkasta ja ohittaa hollolaiset. Veto kesti heillä n.5-6min. eikä ohitus onnistunut koska hollolan soutajat kiristivät myös tahtia. Vauhti oli kyllä muille liikaa. Tako tuli takaisin hollolaisten peesiin jossa jatkettiin n.25km asti. Lossin suoralla Takon perämies ohjasi veneensä taas sivuun ja otti hieman eri linjan ja lähtivät ohittamaan hollolan venettä onnistuneesti. Hollola kiilasi sitten vuorostaan Takon peesiin jossa mentiin seuraavat 23-24km. Takolaiset yrittivät pudottaa hollolaan peesistä useaan otteeseen muuttamalla veneen kulkusuuntaa hyvin usein jolloin peesissä soutaminen on hankalaa. Tako ei yrityksistä huolimatta saanut hollolalaisia tippumaan perästään.

Takolaisten onnistunut yritys tapahtui n. 49km:n kohdalla jolloin he onnistuivat nykäisemään n. veneen mitan verran eroa. Takon soutajien perämies oli miettinyt oikeaa hetkeä yritykselle. Tälläiset tasaväkiset kamppailut ratkaistaan hyvin usein perämiesten kesken koska oikean aikaiset yritykset tai toisen veneen pienen virheen saavat sen pienen ratkaisevan eron aikaiseksi. Nytkin soudettiin ihan maksimia maaliviivalle saakka ja pitäen Takolaisia ahtaalla. Me ei saatu heitä kiinne eikä he päässeet karkuun kovasta yrityksestä huolimatta. Maalissa tamperelaiset antoivatkin tunnustuksen hollolaisten yrittämiselle ja tunnustivat että heilläkään ei ollut enään yhtään voimia mennä kovempaa. Maalissa eroa oli 10 sek. reilun neljän tunnin soutamisella. Seuraava eli pronssijoukkue Mikkelin Soutajt hävisivät jo yli 7 min. kärkikaksikolle. 

Hollolaisten kesän päätavoite ei tuonut mestaruutta vaikka jäikin erittäin lähelle. Voittajalle on annettava suuri tunnustus heidän tekemästään työstä Sulkavan SM – kisan voitosta. Hollolalaiset voivat olla ylpeitä saavuttamastaan hopeasta koska jokainen soutaja antoi kaikkensa. Harjoitukset kun muutkin valmistautumiset oli suoritettu onnistuneesti mutta paremmalle ei tällä kertaa voinut mitään. Sama järjestys ja samat kaksi venettä ovat olleet maalissa koko Hollolan Soutajien kirkkovenesoutajien lyhyen historian ajan. 

Sulkavan kisasta palauttelua reilu viikko ja sitten aloitetaan valmistautuminen vielä elokuussa Tampereella olevien lyhyiden matkojen SM kilpailuun. Tampereella yritetään vielä kirkastaa kesän hopeamitalit.

 

Terveisin

Soutujaoston pj.

Jari Nieminen

 

Tulokset

 


 

HU- 46:n kirkkovenesoutajat aloitti kilpailukautensa Iitin souduista ja jatkaen siitä Tommolansalmella ”Eevan soutujen” kautta SM – keskimatkalle Sulkavalle.

 

Hollolan kirkkovene soutajat aloittivat kilpailukautensa perinteisellä Tiltun souduilla Iitissä 24.5. Kisamatka oli n.19 km joka soudettiin yhteislähtönä. Hollola otti odotetusti miesten kirkkovenelähdössä kärkipaikan heti lähdössä ja siitä sitten johtaen maaliin saakka. Kilpailun kakkonen Kouvola ahdisteli hieman lopussa kun saavutti hollolalaisia hieman paremman ja suorempien soutulinjojen avustamana. Voitto ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna.  Kilpailunkauden avaus sujui siis suunnitelman mukaisesti ja siitä on hyvä jatkaa kohti kesän SM – kilpailuita. Hollolaisten voittoaika oli 1.18,37 ja Kouvolan soutajat hävisivät 9 sekuntia. HU-46 soutajille voitto oli kolmas peräkkäinen.

Seuraava suunniteltu kilpailu oli Tommolansealmella (Mäntyharjulla) soudettava ”Eevan Soutu”

jonka tarkoituksena oli toimia eräänlaisena koesoutuna niin veneen painatuksen kun soutupaikkojen suhteen sekä osalle soutajista myös kesän ensimmäisenä kisastarttina. Kaikki soutajat eivät olleet veneen vakio kisasoutajia vaikkakin monissa harjoituksissa he olivatkin istuneet.

HU -46 jäi kisassa toiseksi ja häviten Kouvolan Soutajille lähes kaksi minuuttia. Kouvolaisilla oli lähes kaikki SM -kisasoutajat matkassa joten häviö ei niin paljoa harmittanut vaikkakin aikaero kylläkin. HU-46:n soutu oli todella huonoa ja vene oli liian keulapainoinen mutta tiukan analyysin jälkeen soudusta saatu tieto hyödytti valmistautumista seuraavan viikonlopun SM – keskimatkalle.

 

Sulkavan (7.6.) käydyn SM – kisa oli sitten kesän yksistä päätavoitteesta ja olihan siinä puolustettavana viime vuoden mestaruus Lohjalta. Poikkeuksena oli nyt Sulkavalla viime vuoteen nähden se että kisa käytiin nyt väliaikalähtönä, lähtöväli oli 2min. Ja matkana oli 4 x 6km:n kierros.

HU -46 starttasi matkaan toisena heti Keravan jälkeen jonka kanssa mentiinkin alussa tasatahtia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen HU -46 oli toisena ja ollen reilut 12sek. perässä Tampereen Takoa.

Tamperelaiset kasvattivatkin eroa tasaisesti niin että maalissa Tako oli voittajana ja HU -46 toisena häviten 1.04. Hollolaiset kävi tiukan kamppailun Mikkelin Soutajien ja Kouvolan Soutajien kanssa aina maaliviivalle saakka. Mikkeliläiset hävisivät hopean 9sek. ja Kouvola pronssin 4sek. joten himmeämmistä mitaleista käytiin tiukka kamppailu.

Hopeaan täytyy olla erittäin tyytyväinen koska harjoittelu on ollut hieman vähäisempää kun kahtena edellisenä kesinä, kertoi soutujaoston puheenjohtaja Jari Nieminen.

Kisasta jäi kuitenkin pohdittavaa mitä pitää keksiä että Sulkavan pitkän matkan SM – kisoissa pystytään antamaan kova haaste Tampereen Takolle.

Kesän ensimmäinen SM- mitali luo uskoa oman venekunnan tekemiseen ja siihen että ollaan tehty hyviä ja oikeita asioita harjoituksissa. Näin kisan jälkeen voidaan sanoa että pientä tarkkuutta soudun yhdenaikaisuuteen vielä tarvitaan ja se ei parane kun yhdessä harjoittelemalla.

HU-46:n seuraava tavoite onkin asetettu Sulkavan Suursoutujen yhteyteen soudettavaan pitkän matkan (n.60km) SM – kilpailuun. Kilpailu on myös hollolalaisten päätavoite kesän SM- souduista.

 

Tuloksia näet täältä

 

Terveisin

Jari Nieminen /Soutujaoston pj.

 


 

Hollolan urheilijoiden soutajat avasivat avovesikauden toisen kerran peräkkäin Heinolassa.

 

Hollolan urheilijoiden kirkkovenesoutajat laskivat kunnostetun kirkkoveneen vesille 6.4.-14 Heinolassa Jyrängön virtaan missä lähes lumettoman talven jälkeen päästiin kokeilemaan avovedessä soutua. Viime talven tapaan hollolalaisten venettä kunnostettiin syksyn jälkeen veneen valmistaja Pauli Parkkisen toimesta, nyt korjauksen kohteena oli pohjan kittaaminen sekä rungon kiristys sekä uusi lakkaus pohjaan. HU- 46: n kirkkovenesoutajat koostuvat pääasiassa Lahden alueen hiihtäjistä.  Soutajat kiersivätkin huonosta lumitilanteesta huolimatta  ahkerasti kisoja ja kovimmat hiihtivät SM-kisat. Melkein jokainen soutaja hiihti Finlandia-hiihdon joka olikin lähes ainoa massahiihtotapahtuma joka  Suomessa on pystytty hiihtämään, siitä suuri kiitos ja kumarrus Hollolan urheilijoiden hiihtojaoston väelle. Muutamia soutajia kävi kokeilemassa myös Keski-Euroopan lumilla vauhtiaan massahiihtotapahtumissa. Tämä kertookin siitä että kesää varten on tehty hyvää perusharjoittelua ja hiihtoa päälajinaan pitävät soutajat olivatkin loistavassa hiihtokunnossa. Nyt tuleva kesä toimiikin hiihtäjille oivana harjoitusmuotona luodessa kestävää pohjaa taas ensitalven kisoihin. 

Vähälumisesta talvesta huolimatta oli jälleen kerran  ilo seurata tuloksien pohjalta koska kesällä soutavat olivat hiihtoladuilla loistavassa kunnossa vaikkakin itse asettama tavoite ei välttämättä toteutunutkaan. Vastaavasti taas osa teki jopa parhaimman talven tuloksien valossa. Tämä onkin sitä urheilun ihanuutta kun mikään ei ole selvää ennen kun kisakausi on takana. Tältä pohjalta onkin hyvä rakentaa kesän soutuja ja siellä tavoitteena kirkkovenesoudun SM- kilpailut. Harjoittelu aloitetaankin mahdollisimman aikaisin heti kun on vähän levähdetty talvesta ja saatu roppa kuntoon talven rasituksista. Toukokuussa aloitetaankin valmistautuminen kesän ensimmäisiin SM- kisoihin kesäkuussa.

Vaikka veneessä onkin soutajien runko lähes sama kun viime kesänä niin silti soutujaosto tarvitsee uusia soutajia veneeseen jotka innostuisivat kirkkovenesoudusta. Samoin HU: la on huutava pula perämiehestä/naisesta. Kaikki halukkaat voivatkin olla allekirjoittaneeseen yhteydessä. Ota rohkeasti vaan yhteyttä. Kirkkoveneen kotisatama on siis Messilän ranta josta harjoitukset lähtevät 2-3 kertaa viikossa. Lähes aina veneessä on tilaa harjoituksissa eli jos harkitset kirkkovenesoudun aloittamista tai haluat kokeilla niin ole rohkeasti vaan yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Soutujaosto on myös erittäin tyytyväinen siitä miten seura innostaa ja tukee myös kirkkovenesoutua omalta osaltaan vaikkakin myös ulkopuolisia tukijoita tarvitaan lisää. Tällä hetkellä veneellä ei ole ulkopuolisia tukijoita joten jos ei tukijoita saada niin soutajat itse maksavat pakolliset ilmoittautumismaksut. Tähän toivotaankin tukijoiden ilmaantumista.

Veneellä tehdään taas viime kesän tapaan myös ns. TYKY- päiviä tai soudatetaan erilaisia ryhmiä heidän tarpeittensa mukaan. Olemalla yhteydessä  soutujaoston puheenjohtajaan Jari Niemiseen niin sovimme yhteisen ajan ja ”räätälöimme” haluamanne päivän- tai illan juuri sinulle ja ryhmällesi sopivaksi. Yhteystiedot löydät HU-46:n sivulta soutujaosto ja yhteystiedot.

Kaikki innolla kokeilemaan kirkkovenesoutua!

Terveisin

Soutujaoston puheenjohtaja

Jari Nieminen

 


 

Hollolan Urheilijat- 46 puolusti viime kesän voittoja SM 2000m ja 10km:la Sulkavalla.

 

Sulkavalla soudettiin elokuun 24.-25.8.2013 2000m:n ja 10km:n Suomen mestaruuksista jossa Hollolan Urheilijoilla oli puolustettavana viime vuoden voitot molemmilta matkoilta.

 

Hollolan kirkkovenejoukkue valmistautui Sulkavan SM-kisoihin huolella, vauhtia haettiin tekemällä kisareeni osallistumalla Kangasniemellä Puulan Soutuihin 17.8., soutumatkana oli sopiva 10km joka palveli loistavasti tulevaa SM- kisa viikonloppua. HU-46 sijoittui kisassa hieman varamiehisellä joukkueella toiseksi häviten reilun puoliminuuttia Kuopion Soutajille (tulokset tulossivuilla). Haasteena olikin kova tuuli itse kisassa joka tuotti hieman vaikeuksia soutajille mutta kokonaisuudessa oli hyvä ”kenraaliharjoitus” tulevalle viikonlopulle.

 

Sulkavalla käydyissä SM-mittelöissä HU-46: n kirkkovenemiehistö saavutti niin 2000m kun 10km:lä SM- Pronssia. Voittaja oli molempina päivinä Kouvolan Soutajat sekä toisena sama joukkue eli Takon Soutajat Tampereelta.

2000m: n kisassa Hollolalaiset johtivat n. 2 sekunnilla kilometrin kohdalla mutta toinen puolisko tuotti sitten vaikeuksia sen verran että tipahdimme tuloksissa kolmanneksi. Suurimpana syynä pidimme sitä että emme soutaneet loppukilometrillä olevaa matalikkoa tarpeeksi tiheällä tahdilla.

Voiton hävisimme 6,6 sekunnilla ja hopean 2,9 sekunnilla joten erot olivat kuitenkin varsin selkeät viimevuotiseen kisaan verrattuna. Pronssimitalia ei voi pitää suurena pettymyksenä vaikka voittoa lähdettiinkin puolustamaan. Soutajissa oli muutama vaihdos koska kaikki esim. Lohjan keskimatkan SM- kisoissa mukana olleet eivät päässeet kiireiden takia soutamaan Sulkavalle.

 

SM-10km: n kisa olikin sitten seuraavana päivänä haasteellinen jo pelkästään sen takia että HU-46: n venekuntaa arpaonni ei suosinut, Hollolaiset starttasivat kisaan veneistä ensimmäisenä joten muille jäi hyvät tarkkailuasemat vauhdista millä kisassa pitää edetä. Osalla joukkueista oli jopa väliaikapalvelu järjestettynä reitin varrelle. Hollolalaiset aloittivatkin heti alusta alkaen kovaa ja kisan puolessa välissä olimme johtavaa Kouvolaa n. 9 sekuntia perässä. HU-46 oli puolimatkan rouvissa kolmantena ja toisena souti Takon Soutajat. Järjestys ei muuttunut toisella viiden kilometrin kierroksella, ainoastaan erot hieman kasvoivat siten että voittaja Kouvola voitti HU-46:ta 32,1 sekuntia ja Takon Soutajat 21,7 sekunttia.

10km: n kisaan vaihtui yksi soutaja edellisestä päivästä joten veneessä oli yksi täysin ”tuore mies” vetämässä airoa ja taistelemassa mitaleista. Voittaja Kouvolalla taisi vaihtua jopa 4-5 soutajaa seuraavalle päivälle mikä kertoo hyvästä seuratyöstä soudun saralla.

Kesän SM –kisojen saavutus oli 1Kulta, 1 Hopea ja 2 Pronssia joten kesä on ollut Hollolan kirkkovenemiehistölle menestyksekäs johonka voimme olla erittäin tyyväisiä.

 

Kausi lähestyy loppuaan ja se päätetään 7.9. soudettavaan Kulosaaren Soutuun Helsingissä johonka Hollolaiset keräävän porukan joka pystyy taistelemaan myös kauden viimeisessä kisassa voitosta.

 

Puulan soutujen ja SM – Sulkavan tulokset löytyvät tulokset sivuilta.

 

Terveisin

 

Jari Nieminen / HU-46 soutujaoston pj.

 

 


 

SM-Hopea Joukkue

Hollolan Urheilijat- 46 Sulkavalla SM – Hopeaa!

Sulkavan soudut  - kaukana mukavuusalueelta

Hollolan kirkkovenesoutajat saavuttivat Sulkavalla Suursoutujen yhteydessä soudetussa pitkän matkan SM – kisassa hopeaa. SM- startti soudettiin lauantai-iltana klo 16.00 alkaen jossa oli mukana niin sekajoukkueet kun naisjoukkueet tavoittelemassa Suomen mestaruutta. Samassa lähdössä oli myös veneitä jotka eivät olleet SM – kisassa mukana mutta soutivat silti kunniakkaasti Partalan saaren ympäri, matkaa kertyi n.58km. Hollolaisten tavoite oli Lohjan keskimatkan jälkeen vain ja ainoastaan voitto ja samalla neljän tunnin alitus loppuajassa.
Venekunnan valmistautuminen Sulkavalle ei mennyt kaikkien osalta järin hyvin, osa soutajista oli joko toipumassa flunssasta tai oli pientä flunssaa päällä sekä toinen tahtisoutaja joutui jättämään koko matkan väliin käsivamman takia. Tämä ei kuitenkaan lannistanut soutajia eikä antanut aihetta tavoitteiden muuttamiseksi. Viimeiset kovat soututreenit Vesijärvellä olivat sujuneet hyvin. Viimeisen viikon soutajat ottivat rauhallisesti harjoitellen vain vähäisen kotiolosuhteissa, soutua ei tehty Sulkava viikolla. Tankkaukset soutajat hoitivat omalla hyvällä toteamallaan tavalla, kisa-aamuna olikin kaikki hyvillä mielin ja valmiina taistoon Suomen mestaruudesta. Soutajat olivat siis lauantaiaamuna kunnossa ja vene valmiina SM- starttiin. Veneellä olivat PHKS: n soutajat soutaneet perjantain illan yösoudun hieman yli 5h: iin.

Taktiikkana oli lähteä heti alussa kovaa kärkeen ja pyrkiä näin pikkuhiljaa väsyttämään kilpailijat kovalla matkavauhdilla. Kärkeen päästiinkin ja ”peesiin” iski Takon Soutajat Tampereelta. Muut jäivät heti alussa eli taisto käytiin kahden joukkueen kesken. Alusta asti yritettiin pudottaa Takoa ja pakottaa heidätkin soutamaan, ”peesistä” on kuitenkin valtava hyöty kun ollaan alle 2m: n ja hyöty vaan kasvaa vastatuuliosuuksilla. Hollolaiset yrittivätkin 3- 4 kovaan irtiottoa jossa saatiin parhaimmillaan veneenmitta eroa, Tako ei kuitenkaan suostunut jäämään vaan imi eron aina kiinni. Kissa ja hiiri- leikkiä jatkuikin noin neljäänkymmeneen kilometriin saakka. Siinä kohtaa peesissä levännyt Tako nykäisi, pääsi meidän rinnalle ja lopulta myös ohi. Vaikka tosissaan yritettiin vastata ja lopussa myös peesiä yritettiin saada mutta eroa ei koskaan saatu kurotuksi kiinni niin että oltaisiin hyötyä saatu. Ehkä hieman myöhästyttiin myös peesiin ajossa jolloin oltaisi päästy heti siihen taakse kun tulimme samalla linjalle. Eroa oli noin veneen mitta. Siitä eroa ei enää saatu vedettyä kiinni vaan Tako karkasi pikkuhiljaa niin että maalissa eroa oli 2minuuttia19sekunttia. Takon voittoaika oli 4:01:57 ja HU-46:n aika 4:04:16. Jääminen kisassa toiseksi söi joukkuetta aika rotan lailla vaikka loppumatka tultiin sitten sen mitä jaksettiin. Hopea ei tyydyttänyt kun selkeä tavoite oli vain ja ainoastaan voitto. Kaaduttiin kuitenkin rehellisesti saappaat jalassa kun ei alussa lähdetty peesaamaan vaan soudettiin ja pakotettiin muutkin soutamaan kovaa.
Monella soutu onnistui kohtuuhyvin ja osalla oli taas pieniä vaikeuksia, jopa jalan ”ramppia” oli loppumatkassa. Joukkueessa souti myös yksi ensikertalainen joka selviytyi vähintään kiitettävästi ensimmäisestä Sulkavan koitoksesta. Kokemuksena Sulkava on aina kaukana mukavuusalueelta mutta ilman tuskaa ja sitä että kaikilla soutajilla on ns. ”hyvä päivä” ei voittoa voi saavuttaa eikä soutaa matkaa alle neljään tuntiin. HU-46: n soutajat saavuttivat siis saman sijoituksen kun vuosi sitten, tästä jäikin monelle nälkää tavoitella Sulkavan voittoa myös ensi vuonna. Kokonaisuudessa kukaan ei voi olla pettynyt vaikkakin se suurin tavoite eli voitto jäi saavuttamatta. On kuitenkin muistettava että SM- hopea saavutettuna ja Sulkavan Suursoutujen viikonlopun toiseksi kovin soutuaika joten mistään huonosta vedosta ei ollut kysymys, Tako oli vaan napsun parempia ja siitä suuri kumarrus Tampereen suuntaan. Totuus on että hopea hävitään joten tappion karvasta kalkkia saatiin taas nauttia. Allekirjoittanut on kaikesta huolimatta ylpeä HU-46: n kirkkovenejoukkueesta ja siitä kuinka sitoutunutta porukkaa veneessä on sekä kuinka innostuneena Mäkelän Jukka jaksaa puurtaa päivästä toiseen niin kisaporukan kun PHKS: n joukkueen kanssa. Tästä sisuuntuneena jatkamme tavoitteiden saavuttamista myös kesän viimeisissä SM- kilpailussa elokuun lopussa Sulkavalla jossa soudetaan 2000m:n ja 10km Suomen mestaruudet. Sitä ennen käymme kokeilemassa miten vene kulkee Mommilanjärven Souteluissa joka ei ole kisatapahtuma mutta haluamme kuitenkin olla mittaamassa veneen kulkua myös matalassa vedessä, samalla se toimii hyvänä harjoituksena kohti elokuun koitoksia.

 

Terveisin

Soutujaoston pj.

Jari Nieminen

 

Tulokset

 


 

HU- 46:n kirkkovenesoutajat kohti Sulkavaa jossa soudetaan pitkän matkan SM- kilpailu Suursoutujen yhteydessä!

Hollolan kirkkovenesoutajat ovat jatkaneet määrätietoista harjoittelua kohti Sulkavan Suursoutuja ja siellä soudettavaa pitkän matkan SM- kisaa. Kisamatkana on 60km ja SM- lähtö starttaa lauantaina 13.7. Klo 16.00.

Lohjan keskimatkan SM- kilpailuiden jälkeen harjoittelu aloitettiin heti suuntaamaan kohti Sulkavaa sillä aikaa Lohjan kisan jälkeen on vain 5 viikkoa ja käytännössä ainoastaan 4 viikkoa starttiin. Viimeisellä viikolla kun ei enää harjoitella vaan keskitytään itse kisaan ja kunnon löytämiseen sekä tankataan elimistön ainevarastot täyteen energiaa. Jokainen soutaja huolehtii omalla hyväksi havaitulla tavallaan tankkauksensa sekä tekee sen verran omaa harjoittelua että on sitten itse kisassa parhaimmillaan. Tässä on hyvinkin suuria yksilöllisiä eroja joita on jo vuosien varrella kokeillut.

Sulkavan joukkueeseen ei tule Lohjaan nähden kun korkeintaan 1-2 miehen muutos joka onkin hyvä merkki siitä kuinka sitoutuneita kaikki soutajat ovat ja halukkaita taistelemaan jopa Sulkavan voitosta. Harjoittelu onkin sujunut kokonaisuudessa hyvin ja tehokkaasti. Tämä neljä viikkoa onkin sisältänyt selkeästi pidempiä harjoituksia kun Lohjalle valmistautumisessa sekä pidempiä soutuja jossa on soudettu kovilla tehoilla, kertoo valmennuksesta vastaava Jari Nieminen. On selvää että Sulkavalla ei pääse koskaan helpolla koska matka on pitkä ja olosuhteet ovat yleisemmin olleet haastavat varsinkin ilman lämmön suhteen. SM – kisassa on myös aina kovimmat venekunnat mukana ja se tarkoittaa sitä että jokainen airon veto on oltava tehokas loppuun saakka jolloin tankkauksen ja kunnon ajoituksen on oltava kunnossa. Itse kisassa myös perämiehellä on erittäin suuri merkitys niin reitin valinnassa kun taktiikassakin. Kovimpina haastajina on viimevuoden voittaja Takon Soutajat Tampereelta, Keravan Soutajat, Evijärvi, jne.. eli haastetta löytyy, kertoo Nieminen.

Kaikki soutajat odottavat Sulkavaa innolla ja ovat valmiita laittamaan itsensä likoon HU- 46:n veneen puolesta. Viimeiset viimeistelyharjoitukset soudetaan sunnuntaina 7.7. ja sen jälkeen vene nostetaan pois vesiltä ja venettä kunnostetaan ja putsataan Sulkavaa varten. Sen jälkeen tarvitsee vain toivoa että kaikki tehty työ saa ”kuorrotuksen” kakun päälle Sulkavalla lauantaina iltana kun venekunta saapuu maaliin.

Sulkavan Suursoutujen tuloksia voi seurata nettisivuilta http://www.suursoudut.fi

 


 

Voittaja joukkue

HU- 46:n kirkkovenejoukkue Suomen mestaruuteen Lohjalla!

Lohjalla 8.6. Aurlahden rannalla käydyn keskimatkan (25km) SM – kilpailun voitti HU-46:n kirkkovenejoukkue tiukan taiston jälkeen. Erittäin lämpimässä mutta hyvässä soutusäässä käyty kilpailu starttasi lauantaina klo 9.00 yhteislähtönä yhteensä kuuden venekunnan ollessa mukana. Heti lähtölipun heilautuksesta HU-46: n vene otti muutaman metrin etumatkan muihin kanssakilpailijoihin ja piti johtopaikkansa aina maaliviivoille saakka. Hollolalaiset ovatkin hioneet lähtöä koko alkukauden jokaisessa yhteisessä harjoituksessa joka tuotti tulosta ensi vedoista alkaen. Yhteislähtökilpailussa lähdön merkitys on suuri sillä soutua pystyy hallitsemaan parhaiten kun itse soutajat näkevät takana tulevat ja näin pystyvät säätelemään omaa soutamista. Tämän vuoden kilpailu oli sillä tavalla harvinainen että keskimatka soudettiin yhteislähtönä kun yleensä kyseinen matka on soudettu väliaikalähtönä. Kilpailu oli tasainen koko kisan ajan sillä takana soutavat joukkueet, Kerava, Evijärvi, Tako Tampereelta ja Kouvola olivat koko ajan ihan takana taikka sitten n. puoliveneen mittaa rinnalla mutta kuitenkin hieman Hollolaa jäljessä. Takana olevat veneet kävivät tiukan kamppailun koko matkan siitä kuka on toisena, kakkospaikka vaihtuikin useaan otteeseen kilpailun aikana mutta Hollolaiset eivät keulapaikkaa luovuttaneet missään vaiheessa. Puolenvälin jälkeen tiukemmin Hollolalaisia ahdisteli Kouvolan ja Keravan joukkueet jotka yrittivätkin useaan otteeseen ohitusta mutta Hollolan soutajat kiristivät tarvittaessa tahtia ja näin säilyttivät kärkipaikan. Kisareitillä oli ahtaita kapeikkoja jossa järjestäjät olivat asettaneet ohituskiellon koska paikkoihin ei kahta kirkkovenettä mahtunut samaan aikaan. Kyseiset paikat olivat kahden sillan alituksen kohdalla. Ohituskielto kohdissa keulavene voi hyvinkin säädellä matkavauhtia. Viimeisen n. 4 km:n aikana tulikin useita ohitusyrityksiä mutta ne eivät tuottaneet tulosta ja viimeisen sillan alitukseen Hollolan vene saapui johdossa ja sillan jälkeen avautuva loppusuora (n.700m) olikin sitten kolmen veneen kovaa taistoa aina maaliviivalle saakka. Hollola piti johtoaseman maaliviivalle saakka ja voitti näin ensimmäisen keskimatkan Suomen mestaruuden. Tiukassa loppukiritaistossa Kerava ohitti Kouvolan ja olivat kilpailun toisia häviten Hollolalle 3 sekunttia ja voittaen Kouvolaa yhdellä sekunnilla. Takon soutajat Tampereelta sijoittui neljänneksi häviten jo voittajalle 22 sekunttia.

Kyllä tämä oli erittäin jännittävä kilpailu, vaikka johdimme kilpailua koko ajan, kertaa tapahtumia kirkkoveneen valmennuksesta vastaava Jari Nieminen. Joukkue aloitti jo huhtikuussa avovesi kauden soutamalla Heinolassa Jyrängön virrassa, samoin talvella veneeseen tehdyt parannukset olivat tärkeitä elementtejä matkalla voittoon. Syksyllä asettamamme tavoitteemme tälle kaudelle oli nimenomaan tämän keskimatkan mestaruuden voittaminen. Tämä on niin vaikea kisa voittaa ja tämän matkan 4. sija viime kesänä jäi kyllä harmittamaan, hehkuttaa jaoston taloudenhoitaja ja kalustovastaava Jukka Mäkelä. Hieno homma, että onnistuimme. Nyt harjoittelu kohdennetaan Sulkavan soutuihin, josko sieltäkin se voitto viimein heltiäisi, tiivistää Nieminen joukkueen tulevat tavoitteet.

HU- 46: n kirkkoveneen toinen kausi on siis alkanut täydellisesti ja heti tuli saavutettua se tavoite jonka asetimme kesälle 2013. Kun katsotaan kokonaisuutta ja sitä aikaa mitä Hollolan kirkkovenesoutajat ovat olleet yhdessä niin voimme vaan ihmetellä miten nopeasti olemme saavuttaneet tämän menestyksen. Hollola on voittanut kahden kesän aikana kaikilta SM - kisoissa soudettavista kirkkovenematkoilta mitallin. Se on paljon enemmän mitä emme ole edes osanneet haaveilla.

Nyt alamme keskittymään ja harjoittelemaan kohti Sulkavaa ja siellä käytävää pitkän matkan SM- starttia joka soudetaan lauantaina 13.7. klo 16.00 alkaen.

Menestyksekkäässä Lohjan SM- kisassa soutivat seuraavat henkilöt:

Petteri Vaherkoski, Niko Nättinen, Joni Nurminen, Ville Pajunen, Matti Pääkkönen, Jari Kivelä, Jere Rossi, Jarno Pökälä, Jarkko Ala-Heikkilä, Juha Klemettilä, Mika Tommola, Pekka Kuurne, Heikki Köykkä ja Jari Nieminen sekä perämiehenä toimi Markku Mentula.

 

Tulokset

Lisää kuvia

 


 

HU- 46:n kirkkovenesoutajat aloitti kilpailukautensa odotetusti voitolla Iitin souduissa!

Hollolan kirkkovene soutajat aloittivat soutukautensa Tiltun souduissa 25.5. ja matkana oli n.19 km yhteislähtönä. Hollola otti odotetusti miesten kirkkovenelähdössä käsikirjoituksen mukaisen voiton n. 19 km reitillä ajalla 1.19:36. Joukkue uusi näin viime vuotisen voittonsa.

Keli oli kilpailussa erittäin haastava, sillä kohtalaisen kova tuuli nostatti vaihtelevaa ja terävää aallokkoa koko kisan ajan, kertaa Hollolan soutujaoston puheenjohtaja ja soutaja Jari Nieminen. Olimme alusta saakka kilpailun johdossa, mikä oli tarkoituksemmekin, ja kohtalaisen hyvällä suorituksella voittomarginaali oli minuutin luokkaa. Tämä oli osittain uudistuneen joukkueemme kenraaliharjoitus 8.6. kisattavaan 30 kilometrin SM -kilpailuun. Tyytyväinen olen joukkueemme suoritukseen, sillä eteenpäin olemme viime kesästä menneet. Nyt aikamme oli puolisen minuuttia viime vuotista nopeampi täällä Iitissä. Mutta suomenmestaruuteen ei tämän päivän soutumme olisi riittänyt. Kehittymistä on siis parissa viikossa saatava aikaan, että tavoittelemamme 30 kilometrin mestaruus saavutetaan Lohjalla, kiteyttää Nieminen joukkueen tämän hetkisen tilanteen.

Hollolan Urheilijoiden miesten kirkkovenejoukkue kilpailee kesän aikana kaikissa neljässä SM -lähdössä ml. Sulkavan soudut.

 

Tulokset

 


 

Hollolan Urheilijat Heinolassa 28.4.2013

Hollolan Urheilijoiden Soutujaoston soutajat avasivat avovesikauden Heinolassa.

 

Hollolan Urheilijoiden kirkkovenesoutajat laskivat talvella kunnostetun kirkkoveneen vesille 14.4.-13 Heinolassa Jyrängon virtaan missä päästiin kokeilemaan avovedessä uusia jalkatuki-ja penkkirakenteita. Talven aikana innokkaat puuhamiehet olivat rakentaneet kevyemmät- ja helpommin säätyvät jalkatuet sekä uusivat penkkirakennetta tukevammaksi, samalla rullapenkkien kiskoja pidennettiin. HU- 46: n kirkkovenesoutajat koostuvat pääasiassa Lahden alueen hiihtäjistä josta iso osa on Hollolan omia hiihtäjiä. Myös muut soutajat ovat alueen nuoria hiihtäjiä tai hiihtopohjan omaavia jotka käyvät talven aikana useissa pitkien matkojen hiihdoissa ympäri Suomea.

Mennyttä talvea oli ilo seurata tuloksien pohjalta, koska soutajat olivat hiihtoladuilla loistavassa kunnossa, parhaimpana Jari Huhdan SM- kisojen 7.sija Jämillä. Tältä pohjalta on hyvä rakentaa kesän soutuja ja siellä tavoitteena kirkkovenesoudun kaikki SM- kilpailut. Samalla on ilo huomata kun saatiin vene laskettua avoveteen ja hiihtokausi päätökseen että on innostusta riittää soutamiseen. Parhaimpana myös se että uusia innokkaita soutajia on pyrkimässä veneeseen oppimaan kirkkovenesoudun salat ja sitä kautta kesällä käytäviin kilpailuihin. Hollolan Urheilijoiden soutujaosto on saanut kirkkovenesoutuun hyvän innostuksen aikaiseksi, toivottavasti se myös kantaa hedelmää kesän kisakoitoksissa.

Kirkkovenesoutajat harjoittelevat Heinollassa niin kauan kunnes Vesijärvi vapautuu jääpeitteestään, vene siirretään heti Messilään ns. kotisatamaan Vesijärven vapauduttua jäistä. Tällä hetkellä Heinolassa soudetaan 1-2 kertaa viikossa. Kirkkovenesoudun innostus näkyy heti sillä vene on ollut heti jokaisessa harjoituksessa täynnä ja parhaimpana päivänä ei edes kaikki ole mahtuneet soutamaan. Kirkkoveneellä on kesän ensimmäinen tavoite ns. keskimatkan SM- kisat Lohjalla 8.6. joten siihen on erittäin vähän aikaa harjoitella niin että soutajat soutavat hyvin yhteen ja saadaan veneeseen oikea painotus. Tämä onkin ollut se innostavana tekijänä että olemme vienneet veneen Heinolan Jyrängön virralle, näin saamme mahdollisimman monta hyvää ja tehokasta harjoitus kertaa alle. Harjoitukset ennen SM – starttia ovat tarkoin suunnitellut jotta soutajien yhteinäisyys on mahdollisimman hyvää.

Soutujaosto on myös erittäin tyytyväinen siitä miten seura innostaa ja tukee myös kirkkovenesoutua omalta osaltaan vaikkakin myös ulkopuolisia tukijoita tarvitaan lisää kesälle. Tukijoiden avulla saadaan rakennettua entistä parempi venepaikka Messilän rantaan, samoin itse vene tarvitsee jatkuvaa huoltamista joka vien myös euroja itse toiminnasta.

Veneellä tehdään viime kesän tapaan myös ns. TYKY- päiviä tai soudatetaan erilaisia ryhmiä heidän tarpeittensa mukaan. Olemalla yhteydessä kalustovastaavaan Jukka Mäkelään tai Soutujaoston Puheenjohtajaan Jari Niemiseen niin sovimme yhteisen ajan ja ”räätälöimme” haluamanne päivän- tai illan juuri sinulle ja ryhmällesi sopivaksi. Yhteystiedot löydät HU-46:n sivulta Soutujaosto ja yhteystiedot.

Kaikki innolla kokeilemaan kirkkovenesoutua!

Terveisin

Soutujaoston puheenjohtaja

Jari Nieminen

 


 

Soutujaosto toivottaa kaikille hyvää ja menestyksellistä Uutta Vuotta 2013!

 

Hollolan Urheilijoiden kirkkovenesoutajat viettävät talvella peruskuntokautta ja harjoittelevat tulevan kesän soudut mielessä ja siellä kaikki soudettavat SM-kilpailut. Monelle soutajalle kuitenkin kuluva talvi ja hiihdot on se päälaji jossa kilpailevat lähes joka viikonloppu ympäri Suomea ja parhaimmat käyvät mittelöimässä kuntoaan myös kansainvälisissä kisoissa. Puheenjohtajana onkin ilo ollut huomata että lähes jokainen soutaja on laittanut numerolapun rintaansa ja kilpailut oman ikäluokan kansallisissa hiihtokilpailuissa ja mikä parasta, hiihtovauhti on monella ollut erinomainen. Sijoitukset kilpailuissa on riittänyt monella aivan terävimpään kärkeen joten siinä mielessä on levollista odottaa kesän soutuja hyvillä mielin. Kun kilpaillaan ja laitetaan itsensä ”likoon” rasitukselle kilpailemalla niin myös soudussa voi odottaa että jokainen soutaja pystyy soutamaan erittäin tehokkaasti oman airon kanssa.

Myös ne soutajat jotka eivät ainakaan näin hiihtokauden alussa ole vielä kilpaillut ovat kuitenkin harjoittaneet peruskuntoa hiihtämällä ja ergosoutulaitteella soutamalla. Kaikki kisaveneeseen pyrkivät soutajat ovatkin soutaneet 1h ergosoutuharjoituksen ennen vuoden vaihdetta siten että soutumatkaksi tuli vähintään 15km. Tällä pakollisella harjoituksella totutetaan ”roppaa” sitten keväällä pidettävään 1h ergosoututestiin. Tästä onkin ilo ollut nähdä miten hyvin lähes kaikki ovat harjoituksen tehneet ja näin osoittanut sitä määrätietoista halua menestyä myös tulen kesän koitoksissa ja samalla todistaa että kuntonsa puolesta mahtuu veneeseen soutamaan.

Soutajien peruskuntokaudella myös moni soutaja mittaa kuntoaan erilaisissa pitkän matkan hiihdossa kuten esim. Finlandia-hiihdossa, Pogostan-hiihdossa jne… Nämä toimivatkin erinomaisena harjoitteena kun ajatellaan kesän Sulkavan Soutua ja siellä pitkän matkan SM – kilpailua (60km).

Mennyt kesä oli HU-46 soutujaostolle menestys josta osoituksena on ollut esim. Hollolan Kunnan palkitseminen soutajat vuoden joukkueena sekä HU-46:n vuosikokouksessa johtokunta on palkinnut soutajien menestyksen vuoden urheilutekona. Puheenjohtajana tästä haluankin kiittää kaikkia tahoja jotka ovat edesauttaneet kesän saavutukset. Näillä saaduilla muistamisilla on erittäin suuri merkitys myös tulevan kesän toimintaan. Näin pystymme ostamaan kisasoutajille vaadittavan soutulisenssin ja pitämään vene siinä kunnossa että sillä on mahdollisuus jatkaa menestyksen tiellä!

 

Puheenjohtajana toivotakin kaikille erittäin hyvää talvea ja nautittavia harjoituskelejä niin ladulla kilpailtaessa kun muuten vaan harjoitellakseen hiihtäen, juosten tai ergosoutulaitteella soutaen!

-Jari-

 


 

Hollolan Urheilijoiden- 46 kirkkoveneessä soutaneet soutajat:

Kesän SM - kilpailuissa ja muista koitoksissa veneessä istui aina hieman eri miehitys. SM - kisojen soutajat oli lähes samat, ainoastaan 1-2 soutajalla vaihdellen. Alla on listaa jotka ovat istuneet airojen päässä kesän koitoksissa ja tuonnut Hollolan kirkkoveneelle hyvää menestystä!


SM-kisossa soutaneet soutajat:
Jarkko Ala-Heikkilä, Petteri Vaherkoski, Mika Tommola, Jari Kivelä, Jere Rossi, Jari Huhta, Jari Ylilehto, Pekka Kuurne, Kuisma Taipale, Juha Klemettilä, Niko Nättinen, Roope Rajaranta, Heikki Köykkä, Hannu Ilonen, Matti Pääkkönen,Jarno Pökälä,Jari Nieminen,Ville Pajunen ja Perämies Jorma Warvas


Kesän muut kilpailut jossa mainittujen nimien lisäksi on soutanut kisasoutuja:
Jari Hirn,Antti Varis,Vesa Salminen,Ilkka Ala-Heikkilä,Arto Mykkänen,Harri Palonen,Jyrki Taimisto,Markku Niuranen,Hannu Backman,Risto Laurila,Jani Puurttinen,Helge Pyöriä, Terho Ala-Heikkilä,Jari Sorsa,Petri Heino ja Perämies Jukka Mäkelä

 


 

Hollolan Urheilijat – 46:n kirkkovenesoutajat päättivät kautensa voitolla Helsingin Kulosaaren souduissa.

 
Hollolan Urheilijat – 46: n miesten kirkkovenesoutujoukkue voitti 8.9.2012 soudetun Kulosaaren soudun Helsingissä, matkana oli n. 11 km. Soutu käytiin väliaikalähtönä 1min. lähtövälillä joten seuraaminen oli soudun aikana hieman helpompaa miten esim. perässä lähtenyt vene tulee.

Kilpailussa oli 20 miesten kirkkovene joukkuetta jotka olivat niin seura, firma kun kaveriporukan keräämiä veneitä. Tämä onnistuu kun kyseessä ei ole SM- lähtö jossa vaaditaan kaikilta soutajilta soutulisenssi. Kulosaaren souduissa sitä ei tarvitse ja näin veneet voivat kerätä mahdollisimman kovia soutajia omaan veneeseensä, näin teki myös Hollolan joukkue. Hu-46. n veneessä souti 4 soutajaa jotka eivät olleet aikaisemmin soutanut Hollolan veneessä. Suurin syy siihen kuitenkin oli se että Hollolan omia soutajia oli jo muuttanut opiskelupaikkakunnille tai oli tullut muita esteitä. Omasta porukasta ei ihan saatu kerättyä täyttä veneellistä joten oli turvauduttava muiden venekuntien soutajiin. Vaikeutta ei ollut koska kesän menestyneiseen veneeseen tulijoita oli tarjolla, kertoo soutujaoston puheenjohtaja Jari Nieminen.

Itse kisan alussa oli haastetta kun tuuli oli aika voimakas ja kun soudetaan merellä niin se hieman arvelutti soutajia ennen starttia mutta aikaisemmin soutaneet  naisjoukkueet kertoivat maaliintulon jälkeen että keli oli loppujen lopuksi ihan hyvä kisailuun ja aallokko ei ollut liian voimakasta. Seuraava haaste olikin kun kaikissa SM- kisoissa kipparoinnut vakio perämies ei ilmaantunut paikalle. Tilanteen pelasti Mäkelän Jukka joka oli aikaisemmin istunut PHKS; n naisten joukkueen perämiehenä joten sekin asia saatiin kuntoon ennen veryttelyyn lähtöä. HU-46 starttasi kisaan kuudentena ja peräänsä sai kisan kovimman haastajan Voiton Soutajat Luumäeltä ja 5min. perään startanneen Rautakouran Porvoosta. Kisaan lähdettiin heti kovaa alusta alkaen ja epävirallisten kellotuksien jälkeen saimme jo todeta että puolen välin jälkeen johdamme ainakin Voiton Soutajia n. 20 sekunnilla mutta Rautakourasta ja muista ei sitten ollut mitään tietoa. Tästä tietoisena oli vaan jatkettava omaa soutua niin kovaan kun päästään ja jaksetaan jotta myös muut takana tulevat veneet jäisivät. Maalissa saimme todeta melko pian että edellä lähteneet ja minuutin perään startannut Voiton Soutajat eivät ehtineet Hollolan aikaan. Pian selvisi että myöskään takana tulevat eivät ehtineet Hollolan edelle ja näin saimme nauttia Kulosaaren voitosta n. 27 sekunnin erolla Rautakouriin, kertoo Nieminen. Näin saimme päättää kesän viimeisen kisan riemukkaaseen voittoon. Tunnelma oli kaikilla aivan loistava mutta samalla myös hieman haikea koska olisi ollut mukava vielä kisailla kun vene kulkee voitosta voittoon. Tästä on kuitenkin hyvä siirtyä suksille ja talvi harjoitteluun tavoitteena ensi kesän soudut ja siellä SM- kilpailut.

Soutukauden loppu oli myös erittäin surullinen kun sunnuntaina sain soiton että meidät kaikissa kilpailuissa perämiehenä ollut Jorma Warvas oli menehtynyt perjantai-iltana sairaskohtaukseen. Jorma oli istunut monia vuosia monien kirkkoveneiden perässä niin Hämeenlinnan, Rautakourien Porvoosta kuin monen, monen muunkin veneen perässä. Jorma oli kokenut ja innokas soutumies ihan loppuun saakka. Koko Hollolan soutujoukkue esittää omaisille suruvalittelut.

Jormaa olisi tarvittu myös tulevana vuosina kipparoimassa Hollolan venettä, mutta nyt uskotaan että Jorma jatkaa omaa soutuaan elämänsä päätepysäkin jälkeen tyynessä ja rauhaisassa paikassa.

Niin hieno kun soutukausi on ollutkin mutta mikään voitto tai kokemus ei voita tätä menetystä!

Soutukauden päättyessä ja talven lumia odotellessa toivotaan kaikille hyvää syksyn kelejä ja harjoitteluintoa niin suksilla hiihtäen, juosten kun soutaenkin ja valmistautuen ensi kesän kirkkovenesoutuun!

Terveisin

Soutujaoston puheenjohtaja

Jari Nieminen

 

Kilpailun tulokset

 

 


 

Hollolan Urheilijat – 46:n miehet putsasivat palkintopöydän kirkkoveneen SM – souduissa Tampereella 11.-12.8.2012 käydyissä kilpailuissa.


Hollolan Urheilijat – 46:n miesten kirkkovenesoutujoukkue voitti kultaaTampereen Kaukajärvellä käydyissä 2000m ja 10km:n kilpailuissa. Saavutetut kulta mitalit olivat Hollolan Urheilijoiden ensimmäiset jotka kirkkovenesoutajat ovat saavuttaneet. Lauantaina käyty 2000m kilpailu oli erittäin tiukka. Kisa käytiin Olympialuokasta tutulla suoralla radalla jossa jokaisella oli oma poijuin merkitty rata. Kisa oli yhteislähtönä eli kisassa soudettiin rinnakkain. HU- 46:n soutajat ottivat heti lähdöstä muutamalla vedolla n. 2 metrin keulan joka siitä sitten kasvoi matkan aikana niin että maalissa toiseen tulleeseen Evijärveen eroa oli reilu sekunti. Käytännössä ero on reilu puoli veneen mittaa. Jokainen soutaja antoi kaikkensa ja koko kesän hiottu tekniikka lähtöineen tuotti Hollolaan ensimmäisen kulta mitalin. Maalissa kaikilla soutajilla oli riemu ylimmillään ja hymyä piisasi. Oli myös mahtavaa kokea se että kaikki kirkkovenesoutajat tulivat rehellisesti onnittelemaan ja samalla ihmetystä siitä että miten nopeasti uusi seura ja joukkue on noussut kovimmaksi veneeksi, kertoo soutujaoston puheenjohtaja ja soutaja/valmennusvastaava Jari Nieminen.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa 10km:n kilpailu jossa lähdettiin matkaan väliaikalähdöllä arpaonnen suosiessa niin että HU-46 starttasi kisaan toiseksi viimeisenä edellään kaikki kovimmat haastajat. Kilpailu soudettin siten että oli kaksi viiden kilometrin kierrosta. Hollola oli matkan puolivälissä kolmantena n. 3 sek kärjestä. Perämiehen saatua tieto ennen viimeistä 2,5 km loppusuoraa että kaikki kolme kärkivenettä ovat sekunnin sisällä joten kisa oli erittäin tiukkaa joka vedolla. Soutajia ei tarvinnut käskyttää koska kaikki kuulivat mikä on tilanne noin 2 km ennen maalia. Jokainen souti teknillisesti hyvin ja tehoa oli maaliviivalle saakka joka sitten palkittiin viikonlopun toisella voitolla. Maalissa oli eroa toiseen tulleeseen Takon soutajiin Tampereelta reilu sekunti.Tako nappasi hopean vajaan sekunnin erolla Kouvolasta. Lauantain 2000m:tä vaihtui sunnuntain 10km:n kisaan kaksi soutajaa, mukaan tuli yksi kokenut soutaja ja toinen soutaja oli elämänsä ensimmäisessä kirkkovenesoudun SM – kilpailussa mukana. Kisa oli myös hänelle kirkkoveneellä toinen kisastartti mutta selviytyi kovasta rypistyksestä todella hienosti, kertoo Nieminen.

Kevään ja kesän ahkera harjoittelu tuotti ”kakun” päälle kuorrutuksen ruunaamalla tuplamestaruuden Tampereelta. Voin olla ylpeä ja iloinen kaikkien soutajien ja tukihenkilöiden puolesta HU- 46: n menestyksestä.  Erittäin SUUREN KIITOKSET saavat sponsorit jotka ovat omalta osaltaan tukeneet ja luottaneet tähän kovaan ja haastavaan projektiin. Kiitokset ansaitsevat myös koko Hollolan Urheilijoiden järjestö joka mahdollisesti soutujaoston perustamisen ja sitä kautta uskoa kirkkovenesoutuun.  Soutujaoston puheenjohtaja en voi muuta kun esittää suuret kiitokset kaikille mukana olleille soutajille, tukijoille ja koko Hollolan Urheilijoiden päättäjille.

Voimme olla ylpeitä kesän saavutuksista, neljästä jaossa olleista SM – mitallista HU- 46 saavutti yhden hopean ja kaksi kultaa sekä yhden nelossijan.

HU- 46 soutaa vielä yhden kisan joka on Kulosaaren soutu 8.9. Helsingissä ja sen jälkeen jatketaan harjoittelua aina syksyyn myöhään. Kauden jälkeen asetamme myös uudet tavoitteet ja samalla toivomme että menestyksen innoittamana löytyy uusia soudun harrastajia mukaan sekä niitä henkilöitä jotka haluavat soutaa myös SM- lähdöissä ensikesän aikana. Yksi kova haaste kisaporukalla on eli tarvitsisi löytää innokas kevyt perämies ensikesäksi joka kipparoisi venettä entistä parempiin sijoituksiin.

Hollolan kirkkovenesoudun SM- kultatili on nyt avattu joten siitä on hyvä jatkaa myös tulevaisuudessa. Lisää infoa ja harjoituksista saat puheenjohtajalta sekä Mäkelän Jukalta. Yhteystiedot löydät soutujaoston sivuilta.

Viikonlopun Tulokset

 

 


 

Hollolan Urheilijat – 46:n ensimmäinen SM – mitali kirkkoveneelle

Hollolan Urheilijat – 46 saavutti historian ensimmäisen SM- mitalin 7.7.2012 Sulkavalla 60km matkalla. Kilpailu käytiin yhteislähtönä alkaen klo 16.00  Sulkavan Hakovirralta ja päättyen Sulkavan soutu stadionille. Kilpailussa oli mukana ennakkoonkin tiedossa olevat kovimmat kirkkoveneet kuten Joutele Helsingistä, Tako Tampereelta, Mikkeli ja Evijärvi. Kisa alkoi vahvana Hollolaisille ja heti startista menimme keulapaikalle ja soudimme siinä aina n.15km saakka. Tako oli aivan rinnalla koko ajan mutta matkan edetessä Takon vahva miehistö veneineen hivuttautui sentti sentiltä meidän ohitse. Matkan edetessä Tako johti HU-46:ta jo puolimatkassa reilulla minuutilla mutta Mikkeli ja Evijärvi oli pudonnut kauaksi taakse, parhaillaan yli 3 minuutin päähän joten jo puolivälissä saatoimme aavistella että mitalli voisi olla tulossa. Kuitenkaan ei voi olla varma ennen maalia jos vaikka veneeseen tulee täydellinen väsyminen tai jollakin soutajalla rupeaa ramppaamaan niin silloin hyvinkin pienessä ajassa voi takana tulevat veneet saada kiinne, joten soudettava oli loppuun saakka, kertoo soutujaoston puheenjohtaja Jari Nieminen.

Hollolan vahva miehistö toteutti laaditun suunnitelman joka oli että heti alusta mahdollisimman kovaa jolloin heikommat tippuu taakse. Jos joku on vielä mukana niin sitten heidän kanssaan taistellaan lopussa voitosta. Tako kuitenkin juotti meille kitkerää kalkkia ja meni menojaan mutta kuitenkin voimme olla ylpeitä SM – hopeasta ja siitä että kaikki soutajat uskalsivat luottaa omaan itseensä ja soutaa äärirajoilla heti alusta, näin myös saimme hopean varmistettua. Hävisimme selkeästi paremmalle mutta teimme siitä soudun kun haastoimme alussa Takon olemalla ensimmäisen tunnin keulalla, kaverin veneen kunto oli aavistusken parempi!!

Voimme olla ylpeitä saavutuksesta ja siitä että soudimme rohkeasti, soutuun ei jää jossittelua vaan parempi voitti tällä kertaa, kertoo Jari Nieminen.

Hollolan veneeseen jää onneksi pieni nälkä tappiosta joten toivottavasti kaikki vielä jaksavat ja uskovat että kun tehdään vielä paremmin töitä niin voimme voittaa kaikki vastassa olevat veneet.

Hollolan mitallitili kirkkovene sarjassa on nyt avattu ja uusia lähdettätään tavoittelemaan. Siihen on jo mahdollisuus hyvinkin pian kun Tampereella soudetaan 2000m ja 10 km:n SM – kilpailut elokuun alussa, kertoo Nieminen. 

Sulkavan SM – tulokset löydät tästä.