Sportia Maili -hiihdot

Hollolan kansallisissa miesten sarjan voitti Matias Strandvall (kesk.), toinen oli Joachim Gustafsson (vas.) ja kolmanneksi hiihti Jussi Simula.
Miehet 18-vuotiaiden sarjassa Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhonen (vas.) sijoittui toiseksi ja Frans Vainikka (oik.) kolmanneksi. Kilpailun voitti Keravan Urheilijoiden Turo Sipilä.
Hollolan kansallisten Sportia Maili -hiihtojen ratamestari Jukka Lehtinen teki paljon talkootunteja, jotta Hollolassa voitiin hiihtää.
Sini Alusniemi (oik.) hiihti vapaalla hiihtotavalla hiihdetyssä kilpailussa naisten sarjan voittoon. Eevamari Rauhamäki oli toinen noin 4,5 km:n matkalla.
Miesten sarjan nopein noin 8,8 km:n matkalla oli Joni Karjalainen Lahden Hiihtoseurasta (Kesk.). Toinen oli Johan Gustafsson (vas.) ja kolmas Jani Simola.
Miehet 18-vuotiaiden sarjassa Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhonen (vas.) oli toinen ja Frans Vainikka kolmas. Voittoon hiihti Keravan Urheilijoiden Turo Sipilä (kesk.)
HTML-tiedostoTulokset2015.HTML (53 kB)
Sportia Laune hiihdot 3.1.2015
TekstitiedostoTulokset_lehti-1.TXT (19 kB)
Sportia Maili -hiihtojen tulokset lehdistömuodossa

Strandvall ja Hakala hiihtivät yleisten sarjojen voittoon Hollolassa

3.1.2015

Hollolassa kilpailtiin kansalliset Sportia Maili -hiihdot lauantaina 3.1.2015 vapaalla hiihtotavalla. Perjantain runsaasta vesisateesta huolimatta kilpailut saatiin pidettyä, ja latu oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Yli neljäsataa hiihtäjää kilpaili 1,5 km:n ja 2,5 km:n reiteillä, jotka oli saatu kuntoon talkoovoimin perjantaina.

Miesten sarjan voittoon ehti Matias Strandvall IF Minkenistä. Tiukassa 7,5 km:n kilpailussa toiseksi sijoittui Borgå Akilles:ia edustava Joachim Gustafsson vain 1,3 sekuntia Strandvallista jääneenä. Kolmanneksi hiihti Jussi Simula Jämsänkosken Ilveksestä. Hän jäi voittajasta viisi sekuntia. Hollolan Urheilijoiden Jari Huhta oli seitsemäs kovatasoisessa miesten kilpailussa.

– Kilpailu meni hyvin, kun voitto tuli. Radalla oli vaikea jakaa voimia ja lähdin liian kovaa. Onneksi huomasin ajoissa ja toisella kierroksella säästelin voimia viimeiselle kierrokselle. Joulusta asti olen treenannut kovaa ja paljon. Tiukka treenijakso huipentui tähän kovaan kisaan. Nyt kevennetään ja ensi viikonloppuna on tärkeä kilpailu, Falunin Scandinavia Cup, jossa hiihdän perinteisen sprintin ja 15 km vapaalla. Kilpailu on MM-hiihtojen laduilla, kertoo miesten sarjan voittaja Matias Strandvall.

Naisten sarjan nopeimmin hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala. Hän jätti viiden kilometrin matkalla toiseksi tullutta Anni Kainulaista 42,5 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Inka Komonen Nastolan Nasevasta.

– Keli oli tänään raskas, mutta jaksoin hyvin loppuun asti. Latu oli hyvässä kunnossa olosuhteisiin nähden. Ensi viikonloppuna kilpailen Espoossa ja kahden viikon kuluttua taistelemme viestijoukkueella hyvistä sijoista Vantaan Suomen Cupissa, toteaa kolmanneksi hiihtänyt Inka Komonen.

Hollolan Urheilijoiden hiihtäjistä mitalisijan saavuttivat pojat 8-vuotiaiden sarjassa Juho Koskinen (2.), pojat 10-vuotiaiden sarjassa Leevi Passila (3.), miehet 18-vuotiaiden sarjassa Verneri Suhonen (2.), Frans Vainikka (3.) ja 35-vuotiaiden miesten sarjassa Jani Koiranen (1.), Jani Pekurinen (2.).

 

Alusniemi ja Karjalainen hiihtivät nopeimmin Hollolassa

26.1.2014

Hollolan Heinsuon Urheilukeskuksessa hiihdettiin kansalliset Sportia Maili -hiihdot sunnuntaina 26.1.2014. Hollolan Urheilijoiden hiihtojaosto oli tehnyt Heinsuolle talkoovoimin noin kahden kilometrin ladun, jolla kilpailut päästiin järjestämään. Hiihtoihin oli ilmoittautunut yhteensä 267 hiihtäjää. Lumen tykittämisestä ja ladun teosta vastasi kilpailun ratamestari Jukka Lehtinen, joka on myös Finlandia hiihdon ratamestari.

– Kahden viikon urakan jälkeen latu saatiin eilen hyvään hiihtokuntoon. Kymmenkunta henkeä oli valvomassa vuorotellen tykkiä ja ajamassa lunta ladulle traktoreilla. Taivaalta toivotaan lunta avuksi jatkossa, vaikka kilpailijoiden kommenttien perusteella onnistuttiin lopputuloksellisesti hyvin, totesi Jukka Lehtinen.

Naisten yleisten sarjan voittajaksi ehti Huhtasuon Hiihdon Sini Alusniemi. Hän jätti toiseksi tullutta Hollolan Urheilijoiden Eevamari Rauhamäkeä 5,1 sekuntia. Kolmanneksi naisten sarjassa sijoittui Mirva Rottensteiner Lappeen Riennosta 7,1 sekuntia voittajalle jääneenä. Sini Alusniemi oli palautunut hyvin edellisen viikonlopun pitkän matkan hiihdosta Itävallassa, jossa hän sijoittui kuudenneksi häviten vain 11 sekuntia voittajalle.

– Tulin Itävallasta maanantaina Suomeen ja olen palautellut hiihtämällä järven jäällä. Meillä on Laivurin 1,3 km pitkä tykkilatu, mutta se on liian kova luisteluhiihtoon. Hollolassa latu oli todella hyvässä kunnossa. Hollolan baana oli paras, millä olen tänä talvena hiihtänyt ja se oli riittävän leveä, kehui Sini Alusniemi.

Pitkän matkan hiihtoja hiihtävälle Sini Alusniemelle matka oli hieman lyhyt. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että lyhyet matkat ovat hyviä, että saa ylläpidettyä nopeutta. Alusniemi hiihtää kansallisia kilpailuja ennen seuraavaa isoa etappia. Hän aikoo hiihtää Finlandia hiihdon ja odottaakin mielenkiinnolla, tuleeko sitä ennen lunta. Toiseksi sijoittunut Eevamari Rauhamäki oli palautunut fyysisesti hyvin viime viikonlopun ampumahiihdon maailman cupista.

 – Ihan hyvin kulki tänään, vaikka ennen kilpailua mietin, että olenko tulossa kipeäksi. Lähdin ensimmäisenä matkaan, mutta kuulin silti väliaikoja. Tällaisella nopealla radalla ei väliajoista kuitenkaan ole paljon hyötyä. Kauden päätavoitteeni on Sotilaiden MM-kilpailut Sodankylässä maaliskuun lopussa, kertoi Eevamari Rauhamäki.

Miesten sarjan voiton vei Lahden Hiihtoseuran Joni Karjalainen. Hän jätti 7,8 sekuntia toiseksi tullutta Borgå Akillesin Johan Gustafssonia ja 14,3 sekuntia kolmanneksi hiihtänyttä Mikkelin Hiihtäjien Jani Simolaa. Yhdistetyn urheilijana tunnettu Joni Karjalainen kertoi hiihdon kulkeneen Hollolassa hyvin.

– Tänään ei ollut mitään kommervenkkejä ja latukin oli hyvässä kunnossa. Yhdistetyn puolella kauden alku oli vaikea. Kun marraskuussa ei kulkenut, en päässyt kiertämään kilpailuja yhdistetyn puolella. Lahdessa on päässyt hyvin treenaamaan, vaikka kyllähän Etelä-Suomen hiihtäjät ovat antaneet alkutalvesta tasoitusta Pohjois-Suomen hiihtäjille lumiolosuhteiden takia, harmitteli Joni Karjalainen, jonka tuleva kilpailuohjelma oli vielä hieman auki.

Lahden piirin nuorista miehet 18 sarjassa Verneri Suhonen, Hollolan Urheilijat oli 2. ja Frans Vainikka 3. samasta seurasta. Naiset 18 sarjassa Hollolan Urheilijoiden Lotta Kirvesmies sijoittui toiseksi. Inka Komonen Nastolan Nasevasta hiihti naiset 20 sarjassa voittajaksi ja Emilia Hyvärinen samasta seurasta kolmanneksi. Miehet 20 sarjan voittaja oli Lahden hiihtoseuran Leevi Mutru.

TULOKSET

 

Mona-Liisa Malvalehto oli naisten nopein Hollolassa

Miesten sarjan ensimmäiseksi hiihti Johan Gustafsson

29.12.2012

Hollolan Heinsuon Urheilukeskuksessa kilpailtiin lauantaina 29.12.2012 kansalliset Sportia Maili -hiihdot vapaalla hiihtotavalla. Maaliin hiihti 197 kilpailijaa 14 asteen pakkassäässä. Naisten sarjan 5 km voitti Mona-Liisa Malvalehto Kouvolan Hiihtoseurasta. Toiseksi sijoittui Lahden Hiihtoseuran Niina Virtanen 17,7 sekuntia Malvalehdosta jääneenä. Kolmas oli Pauliina Pohja Huhtasuon Hiihto 2000 29,8 sekuntia kärjen perässä.

Miehet yleisessä sarjassa Borgå Akillesin veljekset Johan ja Joachim Gustafsson kävivät tiukan taistelun voitosta. Johan vei voiton Joachimin jäädessä kullasta vain 0,1 sekuntia. Kolmanneksi miesten 10 km:n matkalla sijoittui Vantaan Hiihtoseuran Janne Mononen 10 sekuntia voittajasta jääneenä ja neljäs oli Ounasvaaran Hiihtoseuran Hannu Manninen jääden 24,2 sekuntia kärjestä. Järjestävän seuran, Hollolan Urheilijat -46:n oma hiihtäjä, Jari Huhta oli kuudes. Miesten sarjan mestaruutta tavoitteli yhteensä 39 hiihtäjää.

 

 

HTML-tiedostoSportias_Maili 29.12.2012Tulokset.html (32 kB)
Sportia Maili -hiihdot 29.12.2012 Tulokset

 

Hakala ja Mikkolainen Sportia Maili -hiihtojen yleisten sarjojen voittoon

31.3.2012

Hollolan joulukuulta siirretyt kansalliset ja ranking Sportia Maili -hiihdot kilpailtiin keväisessä säässä lauantaina 31.3.2012 Heinsuon Urheilukeskuksessa. Kilpailuun oli ilmoittautunut 168 hiihtäjää. Naisten sarjan ensimmäiseksi hiihti Maija Hakala Hämeenlinnan hiihtoseurasta. Toiseksi sijoittui Riikka-Liisa Räsänen Joutsan Pommista 41,6 sekuntia voittajasta jääneenä. Kolmas oli Heta Jalonen Valkeakosken Hakasta 44,5 sekuntia ensimmäiseksi hiihtäneestä Hakalasta.

Miesten sarjan voittajaksi hiihti Juha-Matti Mikkolainen Valkeakosken Hakasta ajalla 23.08. Toinen oli Niko Ruuskanen Mikkelin Hiihtäjistä 1.09 voittajasta jääneenä ja kolmannen sijan nappasi Marko Takomo Raision Kuulasta. Ero kärkeen oli 1.26. M20 sarjassa kultaa kumarsi Antti Honkimaa Espoon Hiihtoseurasta ja N20 sarjan ensimmäiseksi sijoittui Eeva Nurmi Kymin Koskenpojista.

 

PDF-tiedostoMaili2012_tulokset.pdf (213 kB)
Tulokset 31.3.2012 PDF-muodossa
HTML-tiedostoMaili2012_tulokset.htm (31 kB)
Tulokset 31.3.2012 html-muodossa