Kansalliset Intersport Valo -hiihdot

Kuvia Hopeasompasarjojen palkintojenjaosta Facebookissa.

Maailmanmestari Matti Heikkinen voitti miesten sarjan Hollolan kansallisissa 19.1.2019.
Ike Melnits hiihti voittoon miehet 16 -sarjassa Hopeasompa 2019 laduilla esikisoissa.
Maija Tiainen oli naiset 16 -sarjan nopein Hopeasomman esikisoissa.

Heikkisen kunto menossa parempaan päin – Tiainen ja Melnits voittoihin 16-sarjoissa Hopeasomman esikisoissa HollolassaKansalliset Intersport Valo -hiihdot ja samalla Hopeasomman esikisat tarjosivat lauantaina kovia hiihtotuloksia. Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen oli odotetusti miesten sarjassa ylivoimainen vieden voiton yli minuutin erolla seuraavaan. Hopeasompa-sarjojen vanhimmassa ikäluokassa, 16-sarjoissa, juhlivat Kerimäen Urheilijoiden Maija Tianen ja Ike Melnits IF Sibbo-Vargarnasta. 

Matti Heikkinen oli kilpailun jälkeen tyytyväinen omaan suoritukseensa. Hän voitti toiseksi tulleen IF Sibbo Vargarnan Jonas Nordströmin minuutin ja 15 sekunnin erolla. Kolmanneksi hiihti Reima Idström Inarin Yrityksestä. 

”Ihan nälkästä hiihtoa on, että ei se ainakaan huonompaa ole mitä vuoden vaihteessa. Tänään oli erittäin vaihtelevalla ja paljon rytminvaihdoksia sisältävällä ladulla hyvä kova kisa itselle” kommentoi Heikkinen omaa suoritustaan. 

Seuraavaksi Heikkinen tähtää jälleen maailman cupin osakilpailuihin ja SM-kisojen kautta MM-kisoihin. 

Maija Tiainen ja Ike Melnits mitalitavoittein kohti Hopeasomman loppukilpailuja 

16-vuotiaiden naisten sarjassa Maija Tiainen jätti toiseksi tulleen Ski Jyväskylän Sanni Räisäsen 36,2 sekunnin ja kolmanneksi hiihtäneen Valkeakosken Hakan Fanny Kukonlehdon 40,6 sekunnin päähän. 

”Ihan parasta en saanut irti, mutta ihan hyvä hiihto oli kuitenkin. Rata oli ihan sopiva itselle, ihan mukava rata” kertoi Tiainen päivän suorituksestaan. 

Hän voitti viime vuonna Kuhmossa 15-vuotiaiden sarjan ja tähtää mitaleihin vajaan kahden kuukauden kuluttua niin sprintissä kuin vapaan henkilökohtaisella matkalla. 

Ike Melnits on kilpaillut ahkerasti alkukaudesta ja tänään kulki myös erinomaisesti. Toiseksi hiihti Topias Kemppi Espoon Hiihtoseurasta ja kolmanneksi Luukas Siitonen Ski Jyväskylästä. Kempin ero voittajaan oli 23,6 sekuntia ja Siitosen 33,2 sekuntia. 

”On ollut aika paljon tässä kisoja, mutta kulki tosi hyvin. On semikova latu, mutta on tuossa jotain pätkiä joissa pääsee vähän huilaamaan. On tosi hyvä latu” kommentoi Melnits päivän kilpailuaan ja kilpalatua. 

”Voittoa lähdetään hakemaan. Viestissä ehdottomasti mitalia tavoitellaan ja sprintistä myös mitali on tavoitteena” kertoi Melnits Hopeasomman loppukilpailujen tavoitteistaan. 

Tulokset: http://resultservice.fi/tulos/sivusto/2019/071/

Intersport Valo -hiihdot 20.1.2018 TULOKSET

Tulokset 14.1.2017