Aikuisten tekniikkakoulu

Yritykset voivat tilata hiihtotekniikoiden opastusta henkilöstölleen. Kuvassa Marko Passila ja innokkaat aikuiset hiihto-oppilaat talvella 2013.
Brasilialaissyntyinen Angelo Carluccio Neto haluaa oppia myös luisteluhiihdon.

Hollolan Urheilijat -46 järjestää aikuisille hiihdon tekniikkakoulun Heinsuolla talvella 2020. Tekniikkakoulussa käydään läpi niin perinteisen kuin vapaankin hiihtotavan tekniikat.

 

TALVEN LYHENTYMISEN VUOKSI TEKNIIKKAKOULU ON LYHENNETTY YHTEEN VAPAAN JA YHTEEN PERINTEISEN KERTAAN. Molemmat hiihtotavat maksavat yhteensä 25 e / hlö. Yhden hiihtotavan tekniikkakoulu maksaa 15 e / hlö.

Tekniikkakoulun päivämäärät ovat seuraava: 

ti 11.2.2020 klo 17.30-19 vapaa
ma 17.2.2020 klo 17.30-19 perinteinen
 

 

 

Ilmoittautumiset ennakkoon: http://www.ilmari.fi/hollolan_urheilijat/

 

Tiedustelut: heidi.passila(at)gmail.com tai p. 050-5858787. Vastuuohjaajana on Marko Passila.

 

Pidämme tekniikkakouluja myös tilauksesta esimerkiksi yrityksille.

Aikuisten tekniikkakoulussa oppeja hiihdosta ja suomalaisuudesta

3.2.2014

Hollolan Urheilijoiden hiihtojaoston järjestämä aikuisille suunnattu hiihdon tekniikkakoulu käynnistyi tammikuussa Heinsuon Urheilukeskuksessa perinteisen hiihtotavan harjoittelulla. Tekniikkakoulun aloitti 18 innokasta kuntoilijaa, jotka halusivat saada vinkkejä hiihtotekniikkaansa. Tekniikkakoulun ohjaaja Marko Passila oli tyytyväinen osallistujamäärään.

– Nämä aikuisten tekniikkakoulut ovat olleet suosittuja jo useana vuonna. Aikuiset haluavat joko aloittaa hiihdon kuntoilulajina vuosien jälkeen ja kerrata sen takia hiihtotaitoja tai hioa tekniikkansa mahdollisimman taloudelliseksi esimerkiksi pitkän matkan hiihtotapahtumaa varten, kertoo Marko.

Perinteisen ja vapaan hiihdon tekniikkakouluihin oli ilmoittautunut myös brasilialaissyntyinen Angelo Carluccio Neto. Angelon tavoitteena oli parantaa perinteisen hiihdon tekniikkaa ja opetella luisteluhiihtoa. Kolmen talven harjoittelun jälkeen hiihto sujuu jo hyvin, vaikka hänen mukaansa hänen on edelleen vaikeaa tehdä käännöksiä alamäen kovassa vauhdissa.

– Olin ensimmäistä kertaa suksilla tammikuussa 2009. Sitä ennen en ollut edes kuullut murtomaahiihdosta. Kaatuilin koko ajan, eikä se ollut hauskaa. Tammikuussa 2010 aloitin hiihdon harjoittelun. Sain ohjeita suomalaiselta vaimoltani ja parhaalta suomalaiselta ystävältäni. Katsoin myös youtube:sta videoita, joista yritin jäljitellä hiihtotekniikkaa, paljastaa Angelo.

Nykyisin lahtelainen Angelo muutti Brasilian lämmöstä Suomeen tavattuaan Brasiliassa työpaikallaan nykyisen vaimonsa. Urheilullinen Angelo kiinnostui perinteisestä suomalaisesta urheilulajista, koska hän piti hiihtoa hyvänä kuntoilumuotona.

 – Hiihto on terveellistä keholle ja mielelle. Haluan pitää itseni hyvässä kunnossa, jotta elän pitkään. Haluan myös oppia ymmärtämään suomalaista kulttuuria, olla tekemisissä suomalaisten kanssa ja oppia suomen kieltä.  Myös omien lasten kasvattaminen tasapainossa suomalaisen elämäntavan kanssa on helpompaa, kun tuntee kulttuurin, tarkentaa Angelo.

Angelo ilmoittautui hiihtokouluun oppiakseen lisää hiihdosta. Murtomaahiihto on hänen talviharrastuksensa ja hän haluaa oppia kaiken hiihdon tekniikasta ja välineistä, jotta voi nauttia hiihdosta enemmän ja harjoitella turvallisesti.

– Sain hiihtokoulusta hyviä vinkkejä kehon tasapainosta, kehon asennosta ja oikeasta potkun ajoituksesta hiihtäessä. Luulen, että myös kokeneet hiihtäjät hiovat jatkuvasti tekniikkaansa. Päätavoitteeni on pitää itseni hyvässä kunnossa ja pitää hauskaa, mutta tykkään myös kilpailla pitkän matkan hiihdoissa. Olen hiihtänyt Finlandia-hiihdon 32 km kolme kertaa ja on kivaa seurata hiihtoajan paranemista, toteaa Angelo.